Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Bolnica dobila videolaringoskop
  01.06.2014.

  Osnovno javno tužilaštvo u Subotici ponovo doniralo vrednu opremu za pacijente

  Subotička Bolnica bogatija je od ponedeljka, 26. maja, za još jedan vredan medicinski uređaj. Osnovno javno tužilaštvo iz Subotice je po treći put doniralo ovoj ustanovi vredan medicinski aparat - videolaringoskop, koji će omogućiti brže reagovanje kod težih bolesnika u Službi anestezije sa reanimatologijom.

  1010_1.jpg

  Direktor Bolnice dr Goran Bićanin podsetio je da saradnja te ustanove sa Tužilaštvom uspešno traje već duže vreme, te da je u prvom navratu nabavljena motorna linija na ORL odeljenju, a u drugom video set za otežanu intubaciju. On je ujedno najavio i treću akciju, u okviru ove saradnje a to je skora nabavka novog ultrazvučnog aparata za odeljenje oftalmologije.

  – Osim Bolnice, i ostalim Udruženjima na nivou Grada i opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš, se uplaćuju sredstva počinioca krivičnih dela za dela kazne zatvora do 5 godina, koja mi preusmeravamo tamo gde su ona najpotrebnija sugrađanima odnosno pacijentima - rekao je Branislav Rankov - osnovni javni tužilac u Subotici.

  Prema rečima dr Dušanke Janjević iz Kliničkog centra Vojvodine, novi aparat predstavlja evropski standard kada su u pitanju obezbeđivanje kiseonika i bezbednost pacijenata. Ona je objasnila da je “disajni put” pacijenta veoma bitan pogotovo kod pacijenata koji se teško intubiraju. Zbog toga je važno imati i odgovarajuću opremu poput novonabavljenog aparata, dodala je ona.

  Oprema za otežanu intubaciju ili videolaringoskop će omogućiti efikasnije rešavanje najtežih slučajeva u anesteziologiji i reanimatologiji, koji su do sada uglavnom transportovani u Novi Sad, a vredna je 2.625.000 dinara.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja