Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Radionice na mađarskom za autističnu decu
  03.06.2014.

  U Subotici su počele sa radom jedinstvene radionice na mađarskom jeziku za decu koja imaju potrebu za defektološkom podrškom.  Ovu programsku aktivnost uvelo je Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, zbog velikog broja zainteresovanih roditelja čija deca imaju ovakve potrebe.

  — U okviru ove radionice sa decom radimo u zavisnosti od uzrasta, individualnih sposobnosti i potreba, na osnaživanju aspekata psihomotornog razvoja.  One obuhvataju motoričke vežbe, vežbe za podsticanje viših i nižih kognitivnih funkcija, kao i stimulaciju verbalnog i neverbalnog govora — rekao nam je Boris Živkov, defektolog koji pri gradskom Udruženju za autizam radi već 7 meseci.

  Radionice se održavaju jednom nedeljno u prostorijama Udruženja i u zavisnosti od potreba dece traju izmedju trideset minuta i sat vremena. I ova programska aktivnost, kao i sve druge Udruženja, dostupna je svoj deci i besplatna je za sve njih.

  Zainteresovani roditelji mogu da se jave na telefone 060/082 00 41 i 060/082 00 40 ili na web adresu Udruženja: http:/autizamsu.rs

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja