Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Upozorenje pčelarima da udalje košnice
  08.06.2014.

  Suzbijanje larvi komaraca u Subotici i na Paliću, od 5. do 19. juna

  Suzbijanje larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području grada počelo je juče, 5.-tog, a trajaće do 19. juna, potvrđeno je za Subotičke novine iz nadležne službe u lokalnoj samoupravi.

  1038_1.jpg

  Posao će obavljati novosadsko preduzeće „Ciklonizacija”, sa kojom Grad već ima potpisane ugovore iz ranijih i ove godine, a po osnovu njih ukupna budžetska sredstva, izdvojena za ove namene, iznose nešto malo više od 6 miliona dinara.

  Prema utvrđenom planu, komarci će biti tretirani za početak sa zemlje na ukupno oko 2000 hektara.

  — Predvideli smo da od ukupne površine, tretman bude urađen na oko 1100 hektara u Aleksandrovu, Keru, na Prozivci, Bajnatu i Gatu, oko 220 hektara u Dudovoj šumi i na oko 500 hektara na Paliću i okolini. Dinamiku tretmana određivaće vremenski uslovi — rekao je Goran Išpanović, izvršilac za tehničke i komunalne poslove u gradskoj Službi za komunalne poslove i saobraćaj.

  Pčelari bi i ovoga puta za vreme tretmana, a s obzirom da je preparat toksičan za pčele, košnice trebalo da zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja, a nadležni upozoravaju da dejstvo preparata traje tri dana.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja