Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Zubni implanti
  11.06.2014.

  Stomatološki centar „NorDent” – Subotica

  DENTALNI (ZUBNI) IMPLANTI se odredjenim hirurškim procedurama ugrađuju u koštano tkivo gornje ili donje vilice i na taj način zamenjuju nedostajući koren zuba, a na tako ugrađen implant se kasnijim stomatološkim procedurama izrađuje suprastruktura, odnosno pravi zubna kruna.

  1053_1.jpgDanašnji dentalni implanti su izrađeni od titanijuma , a to znači da su oni biokompatibilni, odnosno potpuno neškodljivi za ljudski organizam.  Zahvaljujući svojim osobinama, titanijum je idealan materijal za izradu dentalnih implanta i on brzo ostvaruje uslove za oseointegraciju, odnosno željeni odnos implanta i koštanog tkiva.

  Kandidati za ugradnju dentalnih implanta danas su gotovo svi pacijenti bez obzira na starosnu dob, mada kod nekih stanja postoji povećani rizik, odnosno neke prateće bolesti mogu predstavljati relativnu kontraindikaciju za ugradnju dentalnih implanta. To su, pre svega šećerna bolest, osteoporoza, maligna oboljenja, skorašnji infarkt srca ili moždani udar, neka druga metabolička oboljenja, kao i neke bolesti bubrega.  Relativnu kontraindikaciju za implantologiju mogu predstavljati i neki lokalni faktori kao što je loša oralna higijena, prisustvo infekcije itd. Povećan rizik od neuspeha postoji i kod strastvenih pušača.

  Dentalna implantacija podrazumeva jednostavnu proceduru koja se izvodi u lokalnoj anesteziji ili u analgosedaciji.

  Nakon preoperativne pripreme, pristupa se samom postupku implantacije, a koji je potpuno bezbolan.

  1053_2.jpgUgradnja zubnih implantata je jedna od najuspešnijih procedura ugradnje stranog materijala u ljudski organizam u medicini uopšte, ali samo kada se poštuju odredjena načela. Ta načela podrazumevaju kvalitetan implantat, suptilnu hiruršku proceduru, obučenog i verziranog hirurga koji je u stanju, ne samo da ugradi implantat, već i da zbrine sve eventualne komplikacije do kojih može da dodje i kojem je ugradnja dentalnih implantata rutina u svakodnevnoj praksi, kao i iskusnog protetičara koji će znati na koji način da napravi protetski rad i da zadovolji većinu želja pacijenta, ne samo kada je u pitanju funkcionalnost, već i estetika.

  P.R.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja