Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Vrućine uvećale zdravstveni „kolaps”
  14.06.2014.

  Prve vrućine ove godine, kao i proteklih godina, već su zadale prve ozbiljnije tegobe sugrađanima, o čemu svedoči i najnoviji izveštaj subotičke Službe hitne pomoći Doma zdravlja. Ova služba imala je „pune ruke” posla, a broj intervencija lekarskih ekipa je povećan za čak 10 odsto u odnosu na raniji period.

  dr Mihaela Budimski— Porastom spoljašnje temperature, povećao se i broj intervencija lekarskih ekipa u Hitne medicinske pomoći. Tokom vikenda broj izlazaka na teren tokom 24 sata bio je 42, što je za 10 posto više u odnosu na raniji period. Pored povišenog krvnog pritiska, gušenja i kolapsa na javnim mestima, lekarske ekipe su intervenisale i kod hroničnih pacijenata zbog pogoršanja osnovne bolesti. Povećan je broj pacijenata koji su tražili pomoć lekarskih jekipa zbog kardioloških tegoba — rekla je za naš list dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja.

  Na bolnički tretman, pacijenti su iz Hitne pomoći najčešće upućivani zbog bolova u grudima, poremećaja srčanog ritma i srčane dekompenzacije.

  Tokom vikenda dva pacijenta su transportovana iz kućnih uslova, na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremsku Kamenicu, zbog akutnog infarkta srca.

  Na pitanje da li je prijem pacijenata zbog vrućina povećan i u drugoj našoj velikoj zdravstvenoj ustanovi - Bolnici, iz piar službe smo dobili kratko saopštenje da je u periodu od 6. do 8. juna, na Odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Subotica pregledan 201 pacijent, što je, kako je rečeno, uobičajeni broj pregleda. Evidentiran je povećani broj teških trauma što je u vezi sa sezonskim aktivnostima.  Savetuje se posebna opreznost pri obavljanju poslova koji imaju visok rizik od povređivanja, stoji u saopštenju piar službe Bolnice.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja