Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  DS: Revizor je knjigovođa SVM-a
  17.06.2014.

  Demokratska stranka kritikuje gradonačelnikov šestomesečni izveštaj

  Demokratska stranka Subotice uputila je saopštenje koje je potpisala Informativna služba Gradskog odbora te stranke, u kojem ocenjuje da su za samo šest meseci „šavovi nove gradske koalicije popucali na sve strane”.

  1077_1.jpg 

  — Trebalo je samo šest meseci da šavovi nove gradske koalicije popucaju na sve strane. Gradonačelnik Maglai nam je otvoreno objasnio da su nesuglasice Koalicije gde će i čijeg stranačkog funkcionera postaviti u lokalnoj vlasti, za direktora javnog preduzeća i kog partijskog vojnika će zaposliti u javnom sektoru, definišu stanje u Koaliciji na vlasti čelnici Demokratske stranke.

  DS navodi da su „impresivni i rezultati gradonačelnika Maglaija”.

  — Pravljenje spiskova za otkaz „žutima” iz Gradske kuće i javnih preduzeća, revizije poslovanja JP sa naručenim rezultatima, uštede na kafi, smanjena kilometraža za putovanja, hvaljenje investitorima koje su doveli gradonačelnici iz DS-a, odustajanje od ozbiljnih projekata... Svi investitori koji sada rade ili privode kraju izgradnju i zapošljavaju nove radnike, u Suboticu su dovedeni između 2008. i 2013. godine, u vreme vrhunca svetske ekonomske krize, kada su SVM i tadašnja opozicija u Skupštini Grada izvrgavali ruglu taj ozbiljan posao i iskazivali nepoverenje, da će investitori uopšte i doći i ispuniti obaveze. Sada nedostatak novih investicija gradonačelnik Maglai opravdava nestabilnom političkom situacijom u zemlji, tvrdi rukovodstvo subotičkog DS-a, navodeći i da je rezultat takve promašene politike štednje - nula novih investicija.

  Gradonačelnik je, kako DS piše u saopštenju, od budžeta vrednog 4 milijarde dinara, uštedeo 2 miliona na benzinu i rezervnim delovima, dok je 2,5 miliona potrošio na naručenu reviziju poslovanja JP koja su prethodno već prošla državnu reviziju!

  — Zanimljivo je da je taj revizor slučajno i knjigovođa Saveza vojvođanskih Mađara. Zatim, gradonačelnik se pohvalio retkim infrastrukturnim projektima kao što su saobraćajnica Bajmok- Bačalmaš, proširenje Tesline ulice, obnovom Sinagoge, pri čemu je zaboravio, da je prethodna vodeća garnitura grada, optužena za sve i svašta, takođe kriva što je obezbedila sredstva za projekte kojima se hvali. Za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta u toku prošle godine, od strane „za sve krive loše prethodne vlasti” obezbeđeno je 160 miliona dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja APV. U toku prošlogodišnje građevinske sezone, na starom delu Pozorišta su realizovani radovi u vrednosti 75 miliona dinara.  Za novih 85 miliona dinara koja su obezbeđena u jesen 2013. godine je pripremljena kompletna dokumentacija i potpisan prethodni raspis u okviru javne nabavke u novembru prošle godine. Dolaskom gradonačelnika Maglaija nije nastavljen otvoreni postupak javne nabavke za nastavak radova, za koja su sredstva obezbeđena...  Gradonačelnik je najavio ulazak u proces realizacije manjih projekata, jer za veće, kao na primer, Narodno pozorište, neće biti sredstava, kažu pored ostalog, predstavnici DS-a u kritici gradonačelnikovog izveštaja o šestomesečnom radu.

  Gradonačelnik Jene Maglai nije želeo da komentariše optužbe Demokratske stranke, niti da odgovori na navode iz saopštenja koje je uputio javnosti Gradski odbor DS-a.

  N. Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja