Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Đurić: Vojvodina i Srbija bliži EU
  27.06.2014.

  U Konzulatu Hrvatske u Subotici priređen prijem povodom Dana državnosti susedne zemlje

  Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić ocenio je na prijemu, koji je priređen u Konzulatu u Subotici povodom Dana državnosti susedne države - 25. juna, da su odnosi između Srbije i Hrvatske na uzlaznoj liniji i da se Vojvodina i Srbija, preko svojih suseda, približavaju Evropskoj uniji.

  1117_1.jpg

  Prijemu je prisustvovao veliki broj gostiju, među kojima i državni sekretari u Vladi Srbije, pokrajinski funkcioneri, gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada Subotica, predstavnici diplomatskog kora, kao i hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji.

  – Svesni smo da su odnosi dve države u uzlaznoj liniji a otvorena pitanja su tu da bi ih rešavali. Kao partneri pod zajedničkim krovom Evropske unije rešićemo sve što je sporno, rekao je Đurić.

  Dan državnosti Hrvatske je praznik koji se obeležava u Hrvatskoj svakog 25. juna, od kada je 1991. godine Hrvatski sabor ustavno proglasio Hrvatsku samostalnom i nezavisnom državom.

  Potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke Dragoslav Petrović izjavio je da se dogovori oko rekonstrukcije pokrajinske Vlade očekuju početkom jula, ali nije naveo i konkretna rešenja koja se očekuju.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja