Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Ambulante rade smanjeno, jer nema lekara
  08.07.2014.

  Dom zdravlja Subotica ostao je bez 9 lekara, 13 medicinskih sestara/tehničara i 2 vozača hitne pomoći. S obzirom da Ministarstvo zdravlja ovoj ustanovi još uvek nije dostavilo kadrovski plan, Služba za opštu medicinu primorana je da privremeno, tokom trajanja sezone godišnjih odmora, obustavi rad pojedinih ambulanti.

  1159_1.jpg

  — Lekari i sestre se šalju na zamene u ambulante gde nedostaje osoblje zbog korišćenja godišnjih odmora. Zbog ovakve situacije, dakle nedostatka lekara i sezone odmora, nemoguće je raditi preventivne preglede te se isključivo radi kurativa odnosno lečenje obolelih. Gužvi u ambulantama ima, ali činimo sve što možemo da pacijenti što manje čekaju i da budu adekvatno zbrinuti — rekla je dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja.

  Služba Hitne pomoći u junu je imala povećan obim posla, porastao je broj intervencija lekarskih ekipa na terenu u odnosu na maj kao i ambulantnih pregleda za 15 odsto. Broj transportnih i lekarskih ekipa na terenu je takođe smanjen odlaskom 2 lekara na specijalizaciju, a za zapošljavanje novih nema zakonskog osnova.

  Najviše intervencija u junu Hitna pomoć imala je zbog povreda, akutno napitog stanja na javnim mestima i kod hroničnih pacijenata. Pored već uobičajenih simptoma visokog krvnog pritiska, gušenja i bolova u grudima, građani su se žalili i na ubode insekata i alergijske reakcije.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja