Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Želim samo da radim sa decom
  14.07.2014.

  Anita Tumbas, strukovni vaspitač i student Pedagoškog fakulteta u Somboru

  Anita Tumbas ima već tri profesionalna zvanja, ekonomski tehničar, medicinska sestra-vaspitač i strukovni vaspitač, a trenutno je i student na trećoj godini Pedagoškog fakultetu u Somboru i već gotovo godinu dana volontira u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.  Iako je oduvek znala da želi da bude učiteljica ipak je htela da ponudi sebi još neku opciju i tu svoju želju proveri, pa je nakon osnovne škole upisala srednju ekonomsku.

  I pored toga što je sa računovodstvom sasvim lako izlazila na kraj ono je samo učvrstilo njeno opredeljenje da radi sa decom.

  Anita Tumbas- Želim da budem učiteljica još od prvog susreta sa svojom Osnovnom školom „Matija Gubec“ u Ljutovu i učiteljicom Slavicom Kovačević, koju pamtim kao divnu ženu, a danas znam i da je odličan pedagog. Još uvek mi je uzor, onako strpljiva, požrtvovana i puna razumevanja – kaže Anita Tumbas koja već gotovo godinu dana volontira u vrtiću „Veverica“.

  Nakon srednje ekonomske upisala je Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Subotici koju je završila pre godinu dana sa visokim prosekom 9,61.  Istovremeno, na završnoj godini studija upisala je i vanredno Srednju medicinsku školu i time stekla još jednu diplomu – medicinska sestra-vaspitač. Od septembra prošle godine volontira u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

  - Namera mi je da se svakako obezbedim da radim sa decom i zato se trudim da zadovoljim sve kriterijume. Kako svaki objekat sa jaslicama predviđa i medicinsku sestru-vaspitača zato sam usput vanredno završila i srednju medicinsku školu. Odmah nakon što sam diplomirala prijavila sam se za volonterski rad jer to je prilika da mnogo toga naučim, a i nada da ću dobiti posao. Sredinom septembra završava se volonterski rad, ali još ne zna kakve su posle mogućnosti pošto je na snazi i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru.

  - Nakon skoro godinu dana rada u vrtiću mogu da kažem da je ovo pravi izbor za mene. Deca su neiscrpan izvor energije i uz njih ništa nije teško, zaboravi se čak i neprospavana noć provedena uz knjigu u spremanju ispita. Ostvarili smo lep odnos i ovaj rad me baš ispunjava.  Usput koristim svaku priliku da od iskusnijih vaspitačica što više naučim.

  Anita je trenutno i student treće godine Pedagoškog fakulteta u Somboru. Od 23 ispita položila je već osam i planira da u predviđenom roku dobije i diplomu učiteljice.

  - Volim ovaj posao, a uz dobru organizaciju i podršku mojih najbližih ništa mi nije teško.

  Cilj mi je da budem dobar pedagog, da li u vrtiću ili školi nije ni važno, samo da radim sa decom.  Sigurna sam da sam izabrala pravi put, verujem u svoj izbor i dajem sve od sebe da se ostvari.Obaveze na fakultetu i u vrtiću su je dovele u grad, a vikende rado provodi u svojoj rodnoj Čikeriji.- Slobodno vreme rado provodim sa porodicom i meni dragim ljudima, čitam knjige, idem u pozorište, družim se i posebno se radujem tome što ću uskoro postati tetka.

  L. Raos

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja