Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Igračke i slatkiši izmamili dečje osmehe
  17.07.2014.

  Letnja školica „Iza duge” dobila donaciju humanih ljudi

  Letnja školica "Iza duge" Gradskog udruženja dece sa autizmom radi punom parom. Oko 15 mališana dolazi u ovu školicu svakog dana, u vremenu od 8 do 14 časova, gde sa njima rade stručna lica.

  1195_1.jpg

  – Trudili smo se da pokrijemo sve one potrebe koje deca inače imaju za vreme letnjeg raspusta da ne sede kući neke od aktivnosti koje sada sprovodimo su fizičke aktivnosti, didaktičke igre odnosno igre sa didaktičkim materijalom, razvijanje nekih aspekata psihomotornog razvoja kroz igru i sve što ih tera na razmišljanje, logička razmišljanja.  Uglavnom, ne bavim se školskim znanjem, radimo ono što je potrebno deci i prvenstveno izlazimo u susret roditeljima jer im letnja školica pruža mogućnost poludnevnog boravka dok roditelji rade. Nama je u interesu da nam se javi što veći broj roditelja, ušli smo u treću nedelju školice i imamo 15 roditelja odnosno dece, a u prvoj nedelji smo ih imali 5.  Takođe imamo dve radionice nedeljno, jedna je kreativna kao i radionica sa Montesori materijalom, a od 1. avgusta planiramo organizovano jahanje na Ergeli na Kelebiji - rekao je Boris Živkov, defektolog Udruženja.

  Roza Kovačev, koja je inače podigla nekoliko tuđe dece do školovanja, i vlasnik je sale "Zorica" kaže da je saznavši za ovo Udruženje odlučila da donira koliko je u mogućnosti slatkiša za ove mališane, dok je Zoran Vidaković ispred Humanih građana Subotice, rekao da je na nedavnoj humanoj žurci organizovanoj 6. jula, u sali „Zorica” prikupljeno 64.000 dinara koja su uplaćena na račun Vlade Srbije za pomoć poplavljenima u Obrenovcu, a uplatnice sa novcem su već prikazane i javno. On je ispred svoje organizacije doneo paket igračaka i najavio u septembru još veću humanu akciju sličnog tipa i ovom Udruženju, „Kolevci” i drugim srodnim ustanovama.

  Predsednica Udruženja Suzana Skenderović ovom prilikom se zahvalila svim dobrim i humanim ljudima koji su i do sada pokazali razumevanje i humanost prema Udruženju kada su primera radi donirali zavese, tapacirali stolice i drugo, poručivši da svaki detalj ima svoju posebnu draž za dečicu.

  Letnja školica "Iza duge" trajaće do 1. septembra, do početka školske godine, a svi roditelji mogu da se jave u prostorije Udruženja u Varešku 28.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja