Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Krivične prijave protiv lažnih dimničara
  23.07.2014.

  Nikola Pajić, v.d direktora JKP „Dimničar“, na kraju mandata podneo izveštaj o poslovanju ovog preduzeća

  Prihod JKP „Dimničar“ u prvih šest meseci ove godine iznosi 2,54 miliona dinara, odnosno koliko je ostvareno tokom cele prošle godine.  Na mesto v.d.  direktora ovog Javnog preduzeća odbornici Grada Subotice imenovali Slobodana Prokića

  1221_1.jpg

  Na konferenciji za štampu, koju je u prostorijama JKP „Dimničar“ u ponedeljak 14. jula održao Nikola Pajić dosadašnji v.d. direktor ovog Javnog preduzeća povodom odlaska na drugu funkciju, bilo je reči o ostvarenim rezultatima poslovanja tokom njegovog mandata.

  Nikola Pajić dosadašnji v.d.  direktor JKP „Dimničar“, na tu dužnost je podneo ostavku pre 15 dana, zbog odlaska na drugu funkicu u somborsko JP, dok su odbornici Skupštine Grada Subotica 15. jula za v.d. direktora ovog preduzeća imenovali Slobodana Prokića, ekonomistu (SPO).

  — U prvih šest meseci ove godine ostvareno je 2,54 miliona dinara, odnosno koliko je ostvareno u celoj prošloj godini uz isti obim posla i sa istim cenama, rekao je između ostalog Nikola Pajić, koji je na dužnost v.d. direktora JKP „Dimničar“ stupio 20.  februara.

  Za to veoma kratko vreme, kako je rekao, morao je neprekidno da se dokazuje kako bi popravio stanje u ovom ruiniranom preduzeću. Javnosti je postao poznat po svojim navodima da je istovremeno angažovan u somborskoj „Čistoći“ i subotičkom „Dimničaru“.

  — Najveći uspeh postigli smo u naplati dimničarskih usluga od građana. Recimo da je u 2011.  godini ona iznosila 1.022.000 dinara, naredne godine 768.000, u 2013. godini prihod od naplate je bio 2,69 dinara, dok je u prvih šest meseci ove godine ostvareno 2,34 miliona prihoda, rekao je Pajić.

  Premašen prihod je rezultat truda svih 30 zaposlenih, a dobar deo naplate usluga ostvaren je objedinjavanjem računa sa JKP „Vodovodom“ i JKP „Čistoćom i zelenilom“. Smanjeni su istovremeno i rashodi, premije osiguranja su spuštene osiguravajućim kućama za 500.000 dinara, advokatske usluge za 300.000, a ostale usluge za milion dinara.  Vozni park koji je bio u lošem stanju je osposobljen, nabavljena je letnja HTZ oprema i još mnogo toga. Bilo je sankcionisanja kao i podnošenja prijava protiv lažnih dimničara koji su se pojavili u Čantaviru.

  — Podneo sam krivičnu prijavu protiv bivšeg radnika ovog preduzeća koji se predstavljao kao zaposleni „Dimničara“ i građane Čantavira globio za velike iznose. Bilo je nedolazaka na posao, odlaska sa posla, kašnjenja, što je sankcionisano. Sankcionisao sam i zloupotrebu činjenice da se ovde radi posao koji je interesantan i privatno, rekao je Pajić.

  Nikola Pajić je napomenuo da su u JKP „Dimničar“ neophodne kadrovske izmene, ali da zbog politike Vlade RS ne može biti novih zapošljavanja, kao ni odlazaka u penziju zbog visokih otpremnina koje bi preduzeće moralo da plati.

  V. I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja