Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Mesta ima još za finansijske administratore i konobare
  24.07.2014.

  Prošla oba upisna kruga u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević”

  Prošla su oba upisna kruga u srednjim školama u Subotici. Generalna ocena velikog broja prosvetnih radnika je da se svake godine u srednje škole upisuje sve manji broj svršenih osnovaca.

  Upis budućih školaraca u dva navrata završen je i u Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević”, koja je na srpskom nastavnom jeziku popunila sve što je bila potražnja.

  Igor Berm— Nakon dva upisna kruga imamo puno odeljenje ekonomskih tehničara, bankarskih službenika, finansijskih administratora, turističkih tehničara na četvrtom stepenu i kombinovano odeljenje kuvara i konobara na srpskom nastavnom jeziku takođe je popunjeno. Na mađarskom nastavnom jeziku popunili smo smer ekonomski tehničar - kaže Igor Bem, direktor škole.

  U ovoj školi s obzirom da je na nekim smerovima ostalo još nepopunjenih mesta, formirane su grupe za finansijske administratore od 15 učenika i tu prema rečima direktora Bema, još ima prostora za još 15 učenika, kao i na kombinovanom odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku kuvar-konobar, gde je slobodno još 8 mesta za konobara.

  Do 1. septembra okružna upisna Komisija zadužena je za eventualne dodatne upise, a nakon 1. septembra postoji mogućnost prepisa u odeljenja gde je ostalo slobodnih mesta, ukoliko se neko od učenika predomisli, kaže direktor škole.

  Matura je prošla, analize će se raditi na nivou Ministarstva, a u ovoj školi kažu da je ono prvo što su oni uvideli nakon upisa, da je i ove godine došlo učenika sa osetno manjim brojem bodova nego prethodnih godina, s tim da su sve godine unazad bile različite, kao i sami ispiti. Znači veoma je teško praviti bilo kakvo poređenje uspešnosti testova sa osvojenim bodovima, jer su i sami ispiti bili različiti, zaključuje direktor Bem.

  Inače, i ove godine u ovoj školi, upisano je mnogo đaka iz okolnih mesta na mađarskom nastavnom jeziku, a najviše njih iz Horgoša i Kanjiže.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja