Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Skandalozno bahaćenje odbornika i „Direkcije”
  04.08.2014.

  Savez bačkih Bunjevaca ocenjuje:

  Savez bačkih Bunjevaca ocenio je skandaloznom isplatu milionske otpremnine Petru Balaževiću, odborniku Demokratske stranke u Skupštini Grada Subotica, nakon čega je, kako tvrde u SBB-u, taj odbornik još i imenovan za direktora Gerontološkog centra. Saopštenjem za javnost predstavnici SBB-a ističu da je cilj novog Zakona o radu, da spreči upravo takva bahaćenja u teškim socijalnim uslovima za većinu građana.

  Mirko Bajić, predsednik SBB– Kako nam je potvrđeno u JKP „Direkcija za izgradnju grada”, pre dve nedelje, samo desetak dana pre stupanja na snagu novog Zakona o radu, Petru Balaževiću je isplaćena milionska otpremnina (preko 12.000 evra) od strane ovog Javnog preduzeća, a potom je zatražena saglasnost za njegovo imenovanje na mesto direktora druge ustanove – Gerontološkog centra u Subotici. Ako se zna, da je u to vreme već bio u proceduri novi Zakon o radu, koji je upravo donet da spreči ovakve malverzacije i koji je stupio na snagu juče, onda ovaj skandal po nama, poprima oblik zloupotrebe i kriminala ili bar blago rečeno krajnje bahatosti i bezobrazluka u odnosu na građane Subotice, saopštili su iz Saveza bačkih Bunjevaca.

  Mirko Bajić, predsednik SBB-a objašnjava ovakav stav stranke kojom predsedava, da bi u ovom slučaju bila neophodna i saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije oko sukoba interesa.

  – Ako se zna da nema dovoljno sredstava ni u Subotici, da se pomogne deci i socijalno ugroženim građanima, isplata tolikog iznosa otpremnine jednom odborniku, pa odmah potom imenovanje istog odbornika na novu funkciju, takođe javne ustanove, očigledno bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sukoba interesa, predstavlja ruganje građanima Subotice, ali i onima koji su doneli novi Zakon o radu, upravo sa obrazloženjem da se ovakve stvari ne bi događale, ocenjuje Bajić.

  On ističe, da SBB povodom ovog slučaja upućuje zahtev nadležnim organima da provere imovinsku kartu tog odbornika.

  – Savez bačkih Bunjevac zahteva od nadležnih da utvrde na koji način je Petar Balažević uopšte stekao status zaposlenog u JKP „Direkcija”, a takođe da nadležni organi provere imovinsku kartu ovog odbornika i funkcionera unazad deset godina, od kako je postao odbornik i nezamenjivi direktor u više javnih preduzeća, kaže Bajić.

  N. H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja