Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  DS: Manipulacije činjenicama oko Balaževića
  06.08.2014.

  Demokratska stranka reagovala je na saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca, rečima da je izneto nekoliko činjenica, koje su apsolutno nesporne.

  — Potpuno je tačno da je Petar Balažević u JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice”, po nalogu gradonačelnika Maglai Jenea, dobio otkaz kao tehnološki višak. Tačno je i da je na ime otpremnine istome isplaćeno oko 12.000 evra. Sve ostalo su insinuacije i grube neistine, kaže se u saopštenju DS-a.

  1279_1.jpgDS Subotice tvrdi, da gradonačelnik nije imao strpljenja da sačeka donošenje novog Zakona o radu, te da je, na krajnje nezakonit način, proglasio tehnološkim viškom jedina tri člana Demokratske stranke zaposlena u „Direkciji”, Petra Balaževića, Nebojšu Janjića i Vladu Dragina.

  — Na ime otpremnine je isplaćeno preko tri miliona dinara. Ovaj novac je „Direkciji” obezbeđen rebalansom budžeta Grada Subotice. Drugo, nijedan od otpuštenih nije tražio da ga, posle više od 20 ili 30 godina rada u državnoj upravi, organima lokalne samouprave ili javnim preduzećima, pošalju na ulicu i ostave bez egzistencije. Treće, otpušteni su, radi zaštite prava garantovanih Zakonom, podneli tužbe i vode spor sa „Direkcijom”, radi poništaja rešenja o raskidu ugovora o radu. Nakon odluke suda o vraćanju na rad, isti će biti u obavezi da vrate isplaćene otremnine, tvrde iz DS-a.

  Takođe je DS apostrofirao, da Petar Balažević nije imenovan za direktora, nego za vd direktora Gerontološkog centra u Subotici, a imenovala ga je pokrajinska Vlada, na predlog Sekretarijata za zdravstvo i socijalnu zaštitu, najduže godinu dana.

  — Što se imovinske karte funkcionera tiče, ona je dostupna na portalu Agencije za borbu protiv korupcije i mogu se proveriti sve promene od vremena stupanja na funkciju pa do današnjeg dana. Manipulacija činjenicama na način da se određeni, inače tačni podaci, izvade iz konteksta i dopune notornim neistinama je poznati stil Mirka Bajića, demantuju tvrdnje SBB-a iz DS-a.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja