Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Prirodna hrana čuva bebi zdravlje
  09.08.2014.

  Obeležavanje Svetske nedelje dojenja

  Svetska nedelja dojenja, obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta u preko 120 zemalja sveta, pa tako i u našoj zemlji.

  U Subotici, lekari Zavoda za javno zdravlje ukazuju na važnost i pozitivne učinke dojenja, jer prirodna ishrana čuva kako bebino, tako i majčino zdravlje. Dojenje kojim se obezbeđuje najkompletnija ishrana, pravilan rast i razvoj deteta, a pogotovo ono u prvih šest meseci života bebe, smatra se zlatnim standardom.

  1295_1.jpg 

  – Dojena deca imaju daleko manje karakteristične stomačne tegobe kao što su grčevi, proliv, i slično, te ređe imaju opasnost da razviju anemiju, gojaznost ili da budu podhranjena. Dojenje smanjuje verovatnoću nastanka različitih alergijskih reakcija poput ekcema, plućnih astmi i slično, kao i verovatnoću nastanka Kronove bolesti u kasnijim godinama i malignih oboljenja - kaže dr Zorica V. Dragaš – lekar socijalne medicine u Zavodu za javno zdravlje Subotica. Svetska zdravstvena organizacija potvrdila je da bebe koje piju majčino mleko imaju 3 puta veće šanse da prežive u odnosu na ostalu novorođenčad.  Majčino mleko je bogato vitaminom A, koji štiti oči i smanjuje opasnost od infekcije, kažu lekari i ističu da je dojenje podjednako važno i za majke. Žene koje doje, imaju bolju mineralizaciju kostiju i dvostruko manji rizik od preloma kuka. Takođe, dojenje smanjuje rizik od nastanka raka dojke i jajnika, navela je dr Dragaš.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja