Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U Bolnicu stiže novac za novi gasni kotao
  27.08.2014.

  Na inicijativu Uprave subotičke Bolnice, Pokrajinska vlada je obezbedila 23,4 miliona dinara za finansiranje prve faze projekta koja obuhvata ugradnju gasnog parnog kotla visokog koeficijenta efikasnosti.  Sredstva još nisu prebačena ali bi uskoro trebala biti, s obzirom da se za sada radi samo o Odluci, potvrdili su nam u Upravi Bolnice.

  1371_1.jpg

  U postojećoj kotlarnici u Bolnici neophodno je zameniti dva parna kotla na mazut iz 1969. godine, koji obezbeđuju svakodnevno funkcionisanje važnih službi u Bolnici za centralnu sterilizaciju, pripremu hrane i vešeraja. I pored tekućeg održavanja, jedan kotao je već van upotrebe usled pucanja dimnih cevi i zadnjeg zida. Instaliranjem novog parnog kotla sa višim stepenom iskorišćenosti i manjim gubicima, kao i novom, automatski regulisanom linijom za hemijsku pripremu kotlovske vode, moguće je smanjiti potrošnju energenta za još 20 odsto na godišnjem nivou.

  Pored ekonomske isplativosti ove investicije za tri do četiri godine, sigurnija isporuka pare potrošačima i povećanja bezbednosti na radu, smanjili bi i stepen emitovanja ugljen dioksida u atmosferu.  Druga faza projekta predviđa ugradnju parnog kotla na biomasu.

  Projekat realizuje Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja