Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Seksualno vaspitanje u školama
  06.09.2014.

  U Politehničkoj školi i Srednjoj medicinskoj školi u Subotici, od ove školske godine, učenici će imati nov vannastavni predmet - „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".

  1410_1.jpgPosle velikog uspeha pilot projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju", koji je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine sprovodio tokom prošle godine u deset vojvođanskih škola, resorni sekretarijat je u junu ove godine raspisao poseban konkurs za realizaciju tog projekta. Jedna od 66 škola u Vojvodini, kojoj je odobren ovaj projekat je i subotička Politehnička škola. U toj školi ove vannastavne aktivnosti vodiće profesori fizičkog vaspitanja.

  Program, koji je pre dve godine sastavio tim ginekologa, urologa, epidemiologa, doktora socijalne medicine, psihologa i omladinskih radnika, namenjen je učenicima drugih razreda srednjih škola.

  Obuka edukatora u Institutu za javno zdravlje Vojvodine je u toku, a očekuje se da bi đaci prve radionice mogli imati već sredinom septembra. Projekat će biti sproveden kroz četrnaest vannastavnih radionica.

  A. Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja