Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Rampa i kombi urgentni
  09.09.2014.

  Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu potrebna pomoć

  Kao što je i najavljeno, nastavljen je obilazak društava i udruženja koja postoje u našem gradu a bave se problematikom dece sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom i sličnih. Ovoga puta, predstavnici lokalnog resora socijalne zaštite obišli su u sredu, 3. septembra, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu u Novoj opštini, koje se na tom mestu nalazi i radi punih 15 godina sa još pet društava.

   1421_1.jpg

  Konstatovano je da su nedostatak rampi za osobe sa invaliditetom i kombi je jedni od glavnih problema ovog Društva. Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja upoznao se sa planom i radom Društva za cerebralnu i dečiju paralizu, ali i sa problemima Društva paraplegičara, Društva za multipleks sklerozu, Društva distrofičara i Društva amputiranih i rođenih sa malformacijama, koji zajedno rade u istim prostorijama.

  - Grad je ovih pet udruženja pomogao sa pola miliona dinara za projekte sa kojima su aplicirali na gradskim konkursima, a i ubuduće ćemo nastaviti da obilazimo i pomažemo koliko je to u našoj mogućnosti sva preostala udruženja i društva ovog tipa - rekao je Vujadinović.

  U Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu su istakli da su svesni globalne teške finansijske situacije te da će se ubuduće još bolje obučiti za apliciranje preko projekata, kako bi dobili potrebna finansijska sredstva i na taj način još više pomogli svoje članove.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja