Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Vašar polovnih udžbenika u „Kizuru”
  12.09.2014.

  Prva radna subota u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ protekla je u znaku, sada već tradicionalnog, Vašara polovnih udžbenika.  Bila je to jedinstvena prilika da kizurovci i svi subotički osnovci na jednom mestu kompletiraju udžbenike za novu školsku godinu i da pri tome uštede.

  1435_1.jpgNa Vašaru su se, primera radi, udžbenik i radna sveska iz engleskog jezika mogli kupiti za 300 dinara, dok bi za isti komplet u knjižari trebalo izdvojiti čak 1600 dinara. Prema rečima kupaca, mesta cenkanju nije bilo, jer su cene bile više nego povoljne, a udžbenici dobro očuvani.

  Za školskim klupama, koje su za ovu priliku bile pretvorene u tezge, mali trgovci odlično su se snašli, a kako je vreme odmicalo, tako su i cene padale. Da i prodavci imaju dušu, pokazalo se na kraju, kada je većina rešila da polovne udžbenike, radne sveske i lektire, koje su do tada prodavali za 50 dinara, besplatno podele drugarima iz nižih razreda.

  Deca i roditelji su sa Vašara otišli zadovoljni, a đaci-trgovci nisu krili da su za jedno pre podne zaradili i do tri hiljade dinara, što je već ozbiljan džeparac.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja