Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Osmeh kao nagrada
  17.09.2014.

  Stanisava Todorović, stomatolog

  Mlada doktorka stomatologije Stanisava Todorović, radi tek pet godina i većinu tog vremena je skupljala znanje i iskustvo od svojih starijih kolega, ali svojim pristupom, sigurnošću i profesionalnošću uspeva u zubarsku stolicu vratiti većinu svojih pacijenata. Ona radi posao koji voli.

  Stanisava Todorović

  Njen svaki radni dan nekoga oslobađa bola, nekoga straha, a njoj u svakom slučaju donosi zadovoljstvo obavljenim poslom. Kada uđe u ordinaciju postoji samo pacijent i problem na koji treba odgovoriti, a rešenje je u njenim rukama.Odlazak kod zubara za svakoga je neprijatan, odlažemo ga koliko god je moguće, istina često i zbog finansijskih razloga, ali uglavnom najviše iz straha. Međutim, kada nam zubar za nekih sat vremena ukloni razlog neprospavanih noći, izbriše tamne naslage i ulepša osmeh, obično obećavamo sami sebi da ćemo ubuduće o tome više voditi računa.

  Stanisava je rođena u Senti, veći deo detinjstva provela je u Adi, a kroz školovanje je stigla do Novog Sada gde završava Fakultet. Zatim dolazi u Suboticu na staž i tu i ostaje. Naša je sugrađanka već pet godina.

  - Ovde mi se pružila šansa, zahvaljujući prijateljici sa fakulteta, pa zatim još nekim dobrim i srdačnim ljudima koji su mi želeli izaći u susret, tu sam stekla prvu praksu, odradila staž i dobila svoje pacijente.  Uvek me je zanimala medicina, zapravo ljudski organizam, ali sam se pre svega zbog dužine studija odlučila za stomatologiju. Nisam imala baš jasnu sliku šta me čeka i tek kada sam počela da radim znala sam da sam na pravom mestu.  Kada odradim posao i imam pred sobom ljude koje prestaje da boli, koji su uz moju pomoć rešili ono što ih je mučilo, savladali strah ili su samo prosto zadovoljni i nasmejani odlaze, to donosi lep osećaj.

  Stomatolozi se teško zapošljavaju.  Zato je Stanisava otišla iz Novog Sada koji je tokom studija baš zavolela.  Pokušavala je da dođe do posla i u svom rodnom mestu i okolini, ali nigde nije bilo potvrdnog odgovora.

  - Krenula sam za poslom pa gde me to odvede i evo me tako u Subotici.  Staž sam odradila u Domu zdravlja, a svoje prvo samostalno iskustvo u radu sa pacijentima stekla sam u ambulanti u Tavankutu, i mogu da kažem da je to možda najlepše radno iskustvo. Dobrota, strpljenje i zahvalnost tamošnjih ljudi često su me ostavljali bez teksta i činili rad jos lakšim. Naročito zadovoljstvo je bio susret sa starijim ljudima, kojima je Fond pokrivao deo troškova, njihova neskrivena radost kada dobiju nove zube bila je i za mene velika sreća.

  Tek da se zna, kada je bila mala i Stanisava se plašila odlaska zubaru.  Zato razume svoje pacijente i pokušava im olakšati dolazak.

  - Najdraže mi je kada vidim da pacijenti koji dođu zbog jednog problema, nastavljaju da dolaze i vode dalje brigu o svojim zubima.  Imam dosta takvih pacijenata. Trudim se da svakom izađem u susret sa željama, kao i da im olakšam dolazak i opustim ih. Ali koliko različitih ljudi, toliko i različitih iskustava.  Puno pažnje, pored funkcionalnosti koja je veoma bitna, posvećujem i estetici i drago mi je kada pacijenti to primete. Dobro se osećam u ovom poslu jer svaki dan nosi nešto novo i drugačije, izazove a na kraju i rezultate. Iako, kako kaže, ne bi volela da joj profesija bude sve u životu i ceni porodicu, prijatelje i slobodno vreme, kada je na poslu posvećena mu je toliko da ni o čemu drugom ne razmišlja, a nije retkost da o rešenju nekog problema razmišlja i van radnog vremena.

  - Smatram da svako ima pravo da dobije najkvalitetniju uslugu koju mogu da pružim. Kada radim, potpuno sam u tome i ne bih mogla drugačije, ni na brzinu, ni serijski.  Takva sam. A kvalitetan rad zahteva vreme i posvećenost o čemu god da se radi. Trudim se da budem korektna, a ako mogu da doprinesem da se neko manje plaši i promeni svoj stav prema odlasku kod zubara i to vidim kao svoju značajnu ulogu.

  Rad sa ljudima je težak ali i lep, jer u kratkom vremenskom roku dobijaš rezultat i povratni utisak.  Nakon dobro odrađenog posla sledi ispunjenje i zadovoljstvo, a osmeh na licima ljudi, koji govori više od reči, velika je nagrada. Privilegija je raditi posao koji voliš, svesna sam toga i veoma to cenim.
  L. Raos

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja