Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Skuplje komunalije i gradski prevoz
  20.09.2014.

  Gradsko veće sredinom sedmice razmatralo preko 40 rešenja i predloga

  Gradsko veće je 16. septembra usvojilo predloge oko povećanja cena komunalnih usluga nekoliko javnih i JKP, a konačnu odluku o donetim rešenjima usvajaće Skupština Grada, verovatno do oktobra.

  1465_1.jpg

  Saglasnost za veće cene komunalnih usluga je potvrđena preduzećima “Vodovod i kanalizacija”, “Čistoća i zelenilo”, “Suboticatrans” i “Pogrebno”, a ukoliko i gradska Skupština odobri povećanje usluga tih javnih preduzeća, cene bi mogle od oktobra biti skuplje u proseku za oko 5,5 odsto, osim u slučaju "Vodovoda", gde je zatražen veći procenat povečanja za neke usluge.

  Prema predloženom cenovniku, cena kubika čiste vode za domaćinstva bi poskupela sa 42,30 na 44,8 dinara, odnosno za 5,91 odsto. Odvođenje otpadnih voda poskupelo bi za skoro 18 odsto, sa 21,53 na 25,4 dinara po kubiku, dok bi prečišćavanje otpadnih voda poskupelo sa 23,4 na 28,8 dinara po kubiku, odnosno za 23,08 odsto.

  Na Skupštini če se tražiti i odobrenje za predloge članova Gradskog veća za pokrivanje gubitaka “Čistoće i zelenila” iz 2012. godine, iz ostvarene dobiti u budžetu za ovu godinu. Najavljeno je i slična nadoknada dela gubitaka Zavoda za urbanizam i Stadion-a.

  Usvojene su i odluke oko finansijskih izveštaja, povećanje osnovnog kapitala i raspodele dobiti javnih i komunalnih preduzeća i nekoliko predloga kadrovskih rešenja za vršioce dužnosti direktora u dva JKP.

  Ukoliko gradski parlament odobri predloge poskupljenja karte, nova cena pojedinačne karte u autobusu biće 90 dinara, umesto dosadašnjih 85,96 dinara, pa je karta skuplja za oko 4,7 odsto.

  Cena karte u pretprodaji, odnosno putem "subus" sistema koštaće 61,90 umesto dosadašnjih 58,67 dinara, što predstavlja poskupljenje od 5,5 odsto, koliko je i maksimalno dozvoljeno planom poslovanja preduzeća. Rečeno je međutim, da će u praksi cena te karte biti zaokružena na 60 dinara.

  Zatraženo poskupljenje se odnosi i na ostale vrste karata u gradskom i prigradskom prevozu i to korekcija u iznosu od 1,4 do maksimalnih 5,5 odsto.

  Lokalna samouprava je objavila konkurse za izbor direktora 14 javnih i komunalnih preduzeća. Rok za podnošenje prijava je 30 dana, a konkursi su na internet stranici Grada Subotice

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja