Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Meštani Peščare masovno proverili zdravlje
  25.09.2014.

  Akcija „Selu u pohode” organizovana deseti put od početka godine

  Akcija „Selu u pohode” koja je u sredu, 17. septembra organizovana u Mesnoj zajednici Peščara naišla je na sjajan odziv meštana.  Oko stotinak građana je na licu mesta bez zdravstvene knjižice proverilo svoje zdravlje. Lekari su meštanima merili šećer u krvi, krvni pritisak, holesterol, visinu i težinu, dok je ženama bio omogućen pregled dojki. Tom prilikom, nije registrovan nijedan slučaj sumnji na maligno oboljenje.

  1487_1.jpg 

  — Akcija je dobra jer nam omogućava da bez čekanja u ambulantama pregledamo osnovne parametre, a i nema se para da plaćamo privatne preglede.  Za par minuta sredite sve i bar znate o čemu je reč. Ovo mi nije prvi put da posećujem ove akcije i uvek ću se rado odazvati — rekla je Katarina Dani Martinković, meštanka Peščare.

  Akciju je posetio Ivan Lijović, koji je rekao da je ona veoma korisna za sve stanovnike jer omogućava da blizu i bez čekanja obave osnovne pretrage. Dodao je da je dobio korisne savete lekara o tome kako da smanji telesnu težinu.

  Jožef Frank takođe je bio jedan od meštana koji je došao da proveri svoje zdravlje.

  — Prvi put mi je da učestvujem u ovoj akciji i oduševljen sam. Nažalost idem kod lekara samo kada je hitno potrebno, a ovako imam priliku da bar nešto doznam. Izuzetno brzo sam obavio preglede i veoma sam zadovoljan načinom organizacije.  Ovo je korisno za sve građane i akcije treba da se nastave — ispričao nam je Frank.

  Prema rečima dr Radmile Pavić iz Centra za unapređenje i prevenciju zdravlja Doma zdravlja Subotica, od početka godine kroz ovu akciju prošlo je oko 800 građana, a sama akcija ima sve veći odziv. U protekle četiri godine koliko se ona održava u kontinuitetu, na godišnjem nivou kroz nju prođe blizu hiljadu osoba, te se do kraja godine očekuje čak i premašaj broja pregledanih građana.

  Organizator akcije i ovoga puta bio je subotički Crveni krst, čiji su volonteri pružali tehničku podršku, a „Apoteka" je postavila mesta gde su građani mogli odlagati lekove sa isteklim rokom trajanja.  Partneri su Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja.

  Akcija „Selu u pohode” koja je organizovana u Mesnoj zajednici Peščara, bila je deseta po redu ove godine. Praksa je da se organizuje jednom mesečno, po potrebi i dva puta, a svaki put ona se upriliči u drugoj gradskoj ili prigradskoj mesnoj zajednici, kako bi što širi krug stanovništva bio obuhvaćen brzim i besplatnim zdravstvenim pregledima.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja