Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Bolnica dobija novi gasni kotao
  08.10.2014.

  Pokrajinska sekretarka Nataša Pavićević Bajić i direktor Opšte bolnice u Subotici dr Goran Bićanin potpisali su ugovor o ugradnji gasnog parnog kotla visokog koeficijenta efikasnosti.

  1540_1.jpgOvo je prva faze projekta „Ušteda energije i uspostavljanje stabilne i sigurne proizvodnje pare u Opštoj bolnici u Subotici", vredna 24,4 miliona dinara.

  - Nabavkom kotla, energetski sistem bolnice biće stabilizovan, jer kotlovi koji su trenutno u funkciji, datiraju još iz sedamdesetih godina prošlog veka.  Njihov stepen iskorišćenosti je nedovoljan, a ugradnjom novog kotla postići će se nove uštede i stabilizovati energetski sistemrekao je direktor bolnice dr Goran Bićanin.

  U ovoj ustanovi a sklopu povećanja energetske efikasnosti već su zamenjeni prozori, urađena je revitalizacija parne kotlarnice i realizovan je projekat ugradnje solarnog kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode. Sledi zamena toplovoda i rekonstrukcija kotlarnice.

  Tokom prošle nedelje Bolnica je sa preduzećem “Đorđe Bajilo Arhitekti” iz Novog Sada potpisala i Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade odeljenja za plućne bolesti, za šta je iz budžeta grada izdvojeno milion i 300 hiljada dinara.

  Postojeća zgrada plućnog odelenja datira još iz 19. veka a uslovi gde borave pacijenti su više nego loši. Izgradnjom novog objekta poboljšaće će se i kvalitet zdravstvene usluge ovog odelenja u ustanovi.

  Proslavljen 173 rođendan

  Subotička bolnica proslavila je u sredu, 1. oktobra, svoj 173 rođendan. Prva Građanska bolnica u Subotici otvorena je davne 1841.  godine u jednoj adaptiranoj privatnoj kući, a zbog nedostatka prostora Gradska uprava februara 1890. godine donela je Odluku da se nova bolnica, takozvani bolnički paviljoni izgrade kod Šandorske kapije , gde se i danas nalazi. Nova zgrada bolnice nalik današnjoj završena je 1971. godine.

  A. Šiška

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja