Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  U izbornoj trci devet lista
  24.10.2014.

  I Bunjevci biraju svoj nacionalni savet

  U nedelju, 26. oktobra, biće održani izbori za nacionalne savete u Republici Srbiji, a među manjinama koje će direktno birati svoje predstavnike biće i bunjevačka zajednica.

  1605_1.jpg

  Kako je to istakla na konferenciji za štampu Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Privremenog organa upravljanja Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, u birački spisak ove zajednice upisan je 8.131 birač, od toga 7.229 u Subotici, a 902 u Somboru.

  Bunjevci će svoje predstavnike tražiti među devet lista, a predsednica POUNSBNM pozvala je pripadnike bujnevačke zajednice da se odazovu izborima, da izlaznost bude veća od 32% posto koliko je bilo tokom prošlih izbora, ali je i sama izrazila očekivanja da će izlaznost ipak biti u tom obimu.

  – Svi bismo želeli da izlaznost bude što veća, no, realno je da ona ostane na pomenutom nivou. Ljudi su se jednostavno zasitili izbora, a pripadnici mlađe populacije ne shvataju važnost ovih izbora u odnosu na, na primer, lokalne, pokrajinske i republičke – istakla je ona i dodala da svi oni koji imaju nedoumice oko načina glasanja i broja izbornih jedinica mogu da se obrate za pomoć Kancelariji BNS-a na telefon 024/554-881, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

  Na glasačkm listiću za izbor Nacionalnog saveta bunjevake nacionalne manjine nalaziće se imena devet lista, 1. „Savez bačkih Bunjevaca – Mirko Bajić“, 2. „Bunjevci – mr Suzana Kujundžić Ostojić”, 3. „Bunjevačka narodna lista – Branko Pokornić”, 4. „Bunjevačka matica – Marko Marjanušić”, 5. „I Bunjevci su građani Srbije – Mirjana Savanov”, 6. „Bunjevački kulturni centar – Bunjevački glas za sve nas – prof. dr Etela Jerinkić”, 7. „Bunjevačka liga – Branko Tot”, 8. „Udruženje građana „Bunjevačko kolo” Sombor – Aleksandar Bošnjak”, 9. „Bunjevačka stranka – Srđan Evetović”.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja