Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Manji računi za grejanje
  27.10.2014.

  Završena gasifikacija u OŠ “ Kizur Ištvan”

  Od ove zime učenici Osnovne škole “ Kizur Ištvan” će se grejati na gas. Novo postrojenje je već pušteno u funkciju, a priliku da se uveri u kvalitet njegovog rada, imao je u petak, 17. oktobra, i gradonačelnik Subotice, koji je sa svojim saradnicima i predstavnicima “Suboticagasa” obišao novu kotlarnicu. Prema očekivanju nadležnih, grejanje škole bi ubuduće trebalo biti jeftinije i efikasnije.

   1618_1.jpg

  - Škola je do sada, na naftu, godišnje trošila oko 4 miliona dinara. Očekujemo da će I ove zime učionice biti tople ali i da ćemo ostvariti uštedu – kaže Vesna Dulić, direktorica OŠ “Kizur Ištvan”, ističući da su radovi na postavljanju gasne instalacije počeli 1.jula i da su završeni u roku, pre početka grejne sezone.

  Prema rečima gradonačelnika Subotice, lokalna samouprava je za gasifikaciju subotičkih osnovnih škola obezbedila 21,5 miliona dinara. Osim škole “Kizur Ištvan” gasifikacija će biti urađena i u osnovnim školama “Sečenji Ištvan”, “Matko Vuković” “ Ivan Goran Kovačić” i u školi “ Đuro Salaj”.

  - Tokom prošle grejne sezone iz budžeta je za grejanje pet osnovnih škola utrošeno čak 15 miliona dinara. Grejanje na gas će biti efikasnije I jeftinije, što će dovesti i do uštede određenih sredstava koja će biti usmerena za potrebe škole i nabavku neophodne opreme za kvalitetniji rad obrazovnih ustanova – naglasio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, i tom prilikom izrazio nadu da će se sa realizacijom projekata nastaviti i naredne godine, te da će na taj način grad uštedeti više miliona dinara koje sada plaća za energente.

  Javno komunalno preduzeće “Suboticagas” je prema rečima v.d. direktora, Dragana Božinovića, dobilo na ovaj način nove potrošače koji će od sada imati kvalitetnije i efikasnije grejanje. On je pozvao sve zainteresovane institucije da se, ukoliko žele, obrate zaposlenima u ovom Javnom preduzeću, kako bi dobili plan projekcije troškova i uvideli na koji način mogu da uštede tokom grejne sezone.

  - Ušteda se ne meri samo potrošnjom u ovoj godini.  Potrošnjiu je potrebno pomnožiti sa godinama trajanja ovog grejanja. Verujte, upitanju su pozamašne cifre – uverava Dragan Božinović, v.d. direktor JKP “Suboticagas”.

  O.P.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja