Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Ambulante rade otežano zbog manjka lekara
  14.11.2014.

  Čekaonice većine ambulanti Doma zdravlja u gradu i prigradskim naseljima i dalje su pune, a u pojedinim ograncima se na pregled kod lekara čeka i po nekoliko sati. Razlog gužvi su kako je rečeno u Domu zdravlja manjak zaposlenih lekara, pa je tako u nekim ambulantama opšte medicine ove godine čak uvedeno i skraćeno radno vreme kao i međusmene.

  dr Mihaela Budimski- Dom zdravlja trenutno ima 553 zaposlena, dok je Kadrovskim planom predviđeno da taj broj bude 627. Iako je početkom novembra primljeno 5 lekara i 6 medicinskih sestara, situacija se neće bitnije promeniti. Od početka godine ovoj ustanovi nedostaje 13 lekara, 26 medicinskih sestara i tehničara i 14 zaposlenih u administraciji i održavanju. U poslednjih 11 meseci je otišlo 53 zaposlena, od kojih je čak desetoro otišlo u inostranstvo - objasnila je dr Mihaela Budimski, piar subotičkog Doma zdravlja.

  I dok građani negoduju zbog gužvi i čekanja, u Domu zdravlja tvrde da su nemoćni da se ovaj problem reši na adekvatan način, ali i da lekari i medicinsko osoblje čine sve što je u njihovoj moći da gužvi ne bude a da se pacijenti zbrinu na vreme i na kvalitetan način.

  U ovoj ustanovi najavljuju da će se s obzirom da i dalje nedostaje veliki broj lekara, medicinskih sestara i tehničara, nastaviti sa skraćivanjem radnog vremena u pojedinim ambulantama, dok će u pojedinima biti uvedene međusmene. Ambulanta u Maloj Bosni primer je ovakve prakse, jer je tokom proteklih nekoliko dana radila samo dva puta nedeljno, umesto tri, kako je bio slučaj. Sličnu sudbinu doživeće i još neke ambulante, kažu nadležni u Domu zdravlja.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja