Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  I dalje bez pregleda u Hitnoj
  16.11.2014.

  Zbog obavljanja radova na saniranju dvorišne kanalizacione mreže u objektu Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Subotica, na adresi Petefi Šandora 24, Subotica, u Službi za hitnu medicinsku pomoć do daljnjeg se ne obavljaju pregledi u ambulanti.

  1697_1.jpg

  Ambulantno dežurstvo lekara odvija se radnim danima od 20 do 7 časova, kao i subotom od 14 do ponedeljka u 7 časova ujutru (do početka rada kvartovnih ambulanti) u prizemlju Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece (tzv."Dečjem dispanzeru"), u Ulici Đure Đakovića 14, Subotica.

  Pedijatrijsko dežurstvo koje se takođe obavljalo u sklopu dosadašnje ambulante Hitne pomoći takođe je izmešteno u Službu za zdravstvenu zaštitu žena i dece po ustaljenom rasporedu, radnim danima od 20 do 24 časa, subotom od 14 do 24 i nedeljom od 8 do 24 časa.

  Puno hitnih intervencija

  Lekarske ekipe Službe hitne medicinske pomoći su tokom meseca oktobra imale 1300 intervencija u gradu i vangradskim naseljima Bajmok i Čantavir, što je veliki broj, tvrde u ovoj službi.

  U ambulantu službe javilo se čak 1000 pacijenata na pregled, dok su transportne ekipe imale 1700 terapija u kućnim uslovima i transporta u specijalističke ambulante.

  Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je uz lekarsku pratnju preveženo 14 pacijenata sa akutnim infarktom srca.

  Pacijenti se kako kažu lekari, ovih dana najčešće javljaju zbog oscilacija krvnog pritiska, respiratornih bolesti, a nešto su učestaliji i unosi pacijenata na bolničko lečenje zbog moždanog udara i srčanih tegoba.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja