Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Obuka za negovatelja - bolničara
  18.11.2014.

  U Srednjoj medicinskoj školi počinje obuka za „negovatelja- bolničara” u trajanju od od tri meseca. Obuka će trajati od 24. novembra do kraja februara 2015. godine, a program obuhvata sedam modula oblasti sa 240 časova teoretske i praktične nastave.

  1706_1.jpg— Upisujemo 20 polaznika. Nivo prethodnog obrazovanja potencijalnih polaznika, podrazumeva minimum završeno osnovno obrazovanje. Osobine polaznika koje su neophodne za rad sa ljudima u oblasti zdravstvo i socijalna zaštita, su osim fizičke zrelosti, empatičnost, komunikativnost, visok stepen samokontrole i umešnost ophođenja sa ljudima. Polaznici bi po završetku obuke trebalo da steknu kompetencije kao što su održavanje higijene korisnika u kućnim uslovima i u socijalnim ustanovama, hranjenje bolesnika prirodnim putem, izvođenje dezinfekcije, mere lične zaštite na radu i ukazivanje prve pomoći do dolaska stručne pomoći — objašnjava Predrag Milanović, koordinator programa.

  Na osnovu stečenih kompetencija, polaznici će dobiti Uverenje o savladanosti programa a mogu se zaposliti ili samozaposliti kao negovatelji, u prvom redu u sektoru nege starih osoba.

  Prijave na Konkurs primaju se od 17. do 24. novembra, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 024/530- 808. Obuka će se održavati u Srednjoj medicinskoj školi, Opštoj bolnici Subotica i Vili „Ancora”- Dom za stare.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja