Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Plavi baloni simbolično leteli u nebo
  25.11.2014.

  Svetski dan borbe protiv dijabetesa obeležilo i Udruženje Plavo srce

  Na glavnom Gradskom trgu u Subotici, u subotu, 15. novembra, Udruženje „Plavo Srce” obeležilo je Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

  Procenjuje se da u našem gradu ma oko stotinak dece obolele od dijabetesa. Tim povodom u prostorijama Udruženja „Plavo srce” u subotu su održane i radionice sa decom i roditeljima, a na Trgu su tačno u 12 časova simbolično u vazduh pušteni plavi baloni.

   1735_1.jpg

  - Od dijabetesa oboljevaju deca svih uzrasta, a u ovoj akciji je i lokalna samouprava uzela svoje učešće. Gradska kuća je osvetljena simbolično u plavo - rekao je tom prilikom Nebojša Bulatović, iz Udruženja „Plavo srce”.

  Akciji su prisustvovali brojni roditelji, deca, kao i Milimir Vujadinović, član gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite.

  Udruženje „Plavo srce” relativno je novoosnovano Udruženje, počelo je sa radom pre godinu dana, na inicijativu roditelja koji su osetili potrebu da pomognu deci i omladini sa dijabetesom. Članovi su deca od 6 meseci i mladi do 26 godina.

  Gradsko Udruženje za pomoć osobama sa autizmom pružilo je podršku prijateljima iz tog Udruženja i ujedno najavilo svoju kampanju "Prepoznaj i reaguj".

  - Kampanja je usmerena na ranu detekciju i intervenciju autizma. Sprovodiće se i do 23.novembra, kada nas očekuje i javno predstavljanje programa i ciljeva ove kampanje - najavio je Boris Živkov, defektolog Udruženja za pomoć osobama sa autizmom. Inače ovo Udruženje je zajedno sa „Stvaranje Sportsko Rekreativnog Udruženja” a preko Nacionalne Službe za zapošljavanje, angažovalo lica po javnom radu, u cilju unapređenja rada. Tako je nedavno zaposleno desetoro osoba sa invaliditetom, koje će biti raspoređeni na poslovima administracije, pomoći u kući, baštovanstva i spremanju, na poslovima pomoćnih trenera i drugim radnim mestima u narednih 6 meseci.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja