Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Ružić: Nema frakcija u subotičkom SPS-u
  30.11.2014.

  Održana Gradska konferencija SPS-a u Subotici

  -Predloženi kandidati iz Subotice za više organe i funkcije SPS-a . Izabrano 16 delegata za Deveti Kongres SPS-a u Beogradu i 17 delegata za Pokrajinsku konferenciju. Nema problema niti frakcija u partiji u Subotici, niti je realno moguće statutarno sprovesti u delo takve pokušaje, a svi oni koji priznaju demokratske odluke u okviru SPS-a, usvojene Statutom, dobro došli su u Socijalističku partiju Srbije, da daju svoj doprinos, a oni koji ne priznaju te odluke, praktično sami sebe diskvalifikuju za članstvo i partijski rad u SPS-u, istakao je Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora GO SPS-a

  1752_1.jpg

  Privremeno rukovodstvo Socijalističke partije u Subotici održalo je 25.  novembra u Dečjem pozorištu Gradsku Izbronu konferenciju te stranke, gde je izabrano 16 delegata iz Subotice, koji će učestvovati u radu Devetog Kongresa SPS-a u Beogradu 14.decembra i 17 delegata za Pokrajinsku konferenciju SPS-a u Vojvodini, koja će biti održana 30. novembra u Novom Sadu.

  Konferenciji je prisustvovalo 68 od 81 pozvanog delegata, odnosno članova SPS-a, kao i predstavnici Pokrajinskih i Republičkih organa.

  1752_2.jpg
  Branko Ružić, predsednik
  Izvršnog odbora SPS-a

  Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS-a ocenio je da Konferencija, održana u Subotici, potvrđuje realno jedinstvo i snagu partije.

  -Zbog problema u Gradskim odborima u Subotici, Novom Sadu i Pančevu, Glavni odbor je preuzeo odgovornost i doneo odluku o obrazovanju privremnih organa u tim gradovima i opštinama. Nije bilo urušavanja u subotičkoj stranci, ali je bilo želje pojedinaca za ličnom afirmacijom, umesto da rade u cilju interesa stranke.  To stanje je prevaziđeno, a očekujemo da 60 dana nakon Kongresa SPS-a, rukovodstvo stranke iznedri u punom kapacitetu novim izborima rukovodstvo za Grad Suboticu, koje će i dalje imati važnu ulogu kako za Grad tako i u okvirima Okružnog odbora i Glavnog odbora stranke, a time i reafirmiše svoj uticaj. To potvrđuje i sve više mladih ljudi u stranci Socijalista, koji će dati novi doprinos stranci, istakao je Ružić.

  Ružić je demantovao da ima problema u lokalnom SPS-u i naveo da su na Konferenciji sve odluke donete jedinstveno.

  - Nema bilo kakvih problema niti frakcija u partiji u Subotici, niti je to realno moguće statutarno sprovesti u delo. Dakle svi oni koji priznaju demokratske odluke u okviru SPS-a, donete Statutom, dobro došli su u Partiju, da daju svoj doprinos, a oni koji te odluke ne priznaju, praktično diskvalifikuju sami sebe i ne mogu više da budu članovi Socijalističke partije Srbije, istakao je Branko Ružić.

  Nebojša Crnogorac, član Privremenog organa SPS-a u Subotici, rekao je nakon konferencije novinarima, da je sprovedena prva polovina gradske Izborne konferenecije, po odluci Izvršnog odbora, koja je i uspešno protekla jer je od 81 delegata, konferenciji prisustvovalo je 68 članova.

  - Znači, većina je bila prisutna, čvrsto jasno i odlučno smo zauzeli stavove, izabrali naše delegate za sve više organe u Pokrajini i Glavnom odboru. Stanje je stabilizovano u lokalnom SPS-u, nastavljamo dalje složno donošenje odluka, preuzeli smo obavezu da što više ojačamo našu lokalnu organizaciju, a to potvrđuje i broj članova na konferenciji.  Delegate su predlagale mesne organizacije, a Privremeno rukovodstvo je to sprovelo i na konferenciji je to verifikovano. Do 15 februara moramo da završimo sa svim izbornim aktivnostima u Subotici, što je u roku od 60 dana od Kongresa. Gradska organizacija je živi organizam koji svakako ima određenih problema povrremeno, koje smo rešili u brzom roku. Izneli smo i naš kratak stav Partije oko pokušaja da se mimo odluka Privremenog organa sprovodi drugačija politika, i time je stavljena tačka na sve priče oko destabilizacije stranke SPS-a u Subotici, istakao je Crnogorac.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja