Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U Subotici od HIV-a obolele 23 osobe
  30.11.2014.

  Subotica u susret obeležavanju 1. decembra, Svetskog dana u borbi protiv AIDS-a

  U okviru programa "To advance the dignity of vulnerable children and youth" Udruženje"Stav+" organizuje kampanju povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, koja se realizuje kroz niz različitih aktivnosti.

  1756_1.jpgU amfiteatru Otvorenog univerziteta, u četvrtak, 27. novembra, biće održan Javni čas za učenike srednjih škola Subotice na temu "Šta treba da znam o HIV/AIDS-u".

  Na Trgu Slobode u centru grada će 1. decembra biti održana tradicionalna ulična akcija i brzo testiranje na HIV u Mobilnoj kombi jedinici Ministarstva zdravlja Srbije. Subotičani će tom prilikom i ove godine moći besplatno da se testiraju na HIV anonimno i brzo u vremenu od 10 do 13 časova.

  Istog dana, u Dečijem pozorištu u Subotici, od 20 časova, biće prikazana pozorišna predstava sa ciljem smanjenja stigme i diskriminacije prema marginalizovanim grupama pod nazivo "Nepoželjni". Svetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. decembar, sprovodi se zahvaljujući podršci The Global Fund for Children i Grada Subotice, koji finansiraju program "To advance the dignity of vulnerable children and youth".  Kampanja se realizuje u saradnji i sa Udruženjem "Prevent" iz Novog Sada, subotičko Zavodom za javno zdravlje i Dečijim pozorištem u Subotici.  Podršku u realizaciji ulične kampanje daje i American Corner Subotica.

  U Vojvodini je ove godine, prema preliminarnim podacima Instituta za javno zdravlje od HIV-a inficirano 15 osoba. Od početka praćenja epidemije, 1985. godine, u Severnobačkom okrugu HIV infekcijom zaraženo je 53 osobe, od toga je 23 obolelo a 17 ih je umrlo, podaci su subotičkog Zavoda za javno zdravlje.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja