Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Pastor okončao „topolski slučaj” — Kislinder gradonačelnik
  21.12.2014.

  Predsedništvo i savet Saveza Vojvođanskih Mađara jednoglasnom odlukom predlažu nove funkcionere u bačkotopolskoj Opštini

  Pásztor István smatra okončanim „topolski slučaj” smene funkcionera i gradonačelnice Kókai Mernyák Melinde, kojim su bačkotoplski funkcioneri sami sebi dodelili visoke bonuse na zarade u iznosu prosečnih zarada, a opštinske funkcionere i članove predsedništva stranke SVM-a, koji su podneli ostavku, smatra važnima i nezaobilaznima u daljnjim aktivnostima.

  1838_1.jpg
  Ištvan Pastor

  Posle nedavnog zahteva Saveza vojvođanskih Mađara i predsednika Ištvana Pastora, da se smeni sa funkcije Kókai Mernyák Melinda, predsednica opštine Bačka Topola, zbog samovoljnog nagrađivanja funkcionera u lokalnoj samoupravi, jednoglasnom odlukom, predsedništvo i savet Saveza Vojvođanskih Mađara, za novog gradonačelnika opštine Bačka Topola, do kraja tekućeg mandatnog perioda, predložili su Kislinder Gábora, predsednika mesne organizacije SVM-a u Bačkoj Topoli.

  SVM istom odlukom predlaže i druge funkcionere u opštini Bačka Topola.  Za predsednika Skupštine opštine Bačka Topola predlaže Phlol Edvina, predsednik mesne organizacije stranke u Bajši, a za članove Opštinskog veća iz redova SVM predloženi su Dudás Domány Diána, za oblast finansija i lokalne samouprave, Kisimre Szerda Anna, za oblast kulture i civilnih organizacija, Zsemberi János za oblast privrede i Szilágyi József, za oblast komunalnih poslova i poljoprivrede.

  Pásztor István, predsednik SVM-a, u sredu, 10 decembra, sastao se sa članovima predsedništva te stranke iz opštine Bačka Topola u ostavci, Kókai Mernyák Melindom gradonačelnicom i Fazekas Róbertom, predsednikom SO u ostavci, sa članovima Opštinskog veća u ostavci, kao i sa odbornicima SVM u opštini Bačka Topola i sa predsednicima mesnih organizacija SVM-a na teritoriji opštine Bačka Topola, a nakon tog sastanka, predsedništvo SVM-a je jednoglasno usvojilo odluke o smeni bivših funkcionera koji su sebi i drugima dodeljivali bonuse na zarade u visini i do prosečnog ličnog dohotka.  Takođe jednoglasno su usvojeni i predlozi o novim kandidatima za mesta smenjenih funkcionera.

  — Pásztor István smatra okončanim „topolski slučaj”, a opštinske funkcionere i članove predsedništva stranke SVM-a, koji su podneli ostavku, smatra važnima i nezaobilaznima u daljnjim aktivnostima, jer se radi o ličnostima i članovima stranke koji zaslužuju ovakvo poštovanje, samim činom prihvatanja odgovornosti za svoje postupke, ističu iz predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara.  Iz vrha najveće stranke Mađara ocenjuju, da će u cilju što uspešnije obnove stranačkih struktura, do 21. decembra izabrati novi članovi Predsedništva Opštinske organizacije SVM u Bačkoj Topoli.

  — Novi čelnici SVM-a u opštini Bačka Topola će do kraja ovog izbornog ciklusa, u zajedničkom radu sa rukovodiocima lokalne samouprave, nadoknaditi propušteno u prethodnom periodu, i iskazati takve rezultate u radu u Bačkoj Topoli, koji će opravdati stečeno poverenje birača na izborima 2012. godine, poručio je Pastor nakon smene bivših stranačkih rukovodilaca bačkotopolske opštine.

  Pastor je istakao da je Savez Vojvođanskih Mađara danas, ne samo dominantna nego i najjača politička snaga u Bačkoj Topoli.

  — To sa jedne strane dokazuje i dosadašnji kvalitetan rad kandidata koji će se birati u novo rukovodstvo lokalne samouprave, a sa druge strane je i moralna hrabrost sa kojom je Savez Vojvođanskih Mađara, verujući u svoje članstvo u Bačkoj Topoli, ovaj slučaj efikasno razrešio. Smatramo da su moralni zahtevi imperativ ne samo današnjeg vremena, nego i bilansa rezultata stranke i njenih obaveza prema biračima, koji su SVM-u i dali status stranačkog lidera u Bačkoj Topoli, ističe lider te stranke Ištvan Pastor.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja