Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Hoću da znam, jer ja biram!
  26.01.2015.

  Zavod za javno zdravlje Subotice dobio je od Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu sredstva za realizaciju Projekta „Hoću da znam, jer ja biram!", koji će se sprovoditi ponajviše u subotičkim srednjim školama u periodu od januara do avgusta ove godine.

  1959_1.jpg

  Cilj projekta je prema rečima dr Nade Kosić Bibić, načelnika Centra za promociju zdravlja u Zavodu za javno zdravlje i koordinatorke Projekta, smanjenje problema bolesti zavisnosti kroz unapređenje informisanosti, znanja i motivacije mladih da kroz kreativnost prevazilaze razvojne probleme, korisno provode slobodno vreme i usvajaju ponašanja u korist svog zdravlja.

  — U sklopu Projekta planirane su između ostalog multimedijalne tribine za učenike srednjih škola u Subotici, Bačkoj Topoli i Novom Sadu. Vodiće ih multidisciplinarni tim koji čine lekari, psiholozi, poznati sportisti i bivši zavisnici, a biće prilike da se u njih aktivno uključe i srednjoškolci — navela je dr Kosić Bibić.

  Konkurs je raspisan u oktobru prošle godine radi realizacije Akcionog plana za borbu protiv droge u Vojvodini. Vrednost projekta je 200.000 dinara, a partneri su Udruženje za pomoć zavisnicima i bivšim zavisnicima "Restart" iz Novog Sada, Kancelarija za mlade grada Subotice i Politehnička škola iz Subotice.

  U Projektu su kako je najavljeno planirane i različite sportske aktivnosti kao i promocija kontakta sa prirodom u čemu će aktivno učestvovati rukovodstvo i učenici Politehničke škole u Subotici.

  Prema poslednjim urađenim statistikama u Subotici, u prošloj godini, u populaciji mladih između 13 i 19 godina, u porastu je upotreba alkohola, cigareta kao i ilegalnih psihoaktivnih supstanci, gde je na prvom mestu - marihuana.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja