Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Primljeno 4.000 zahteva
  28.01.2015.

  Građani masovno traže olakšice za plaćanje komunalnih usluga

  Od Nove godine, važi i novi Pravilnik o subvencionisanju cena komunalnih usluga, te su građani u sve većem broju počeli da se obraćaju nadležnima za ovu vrstu pomoći.

   1966_1.jpg

  Kako smo saznali u lokalnoj samoupravi, do sada se oko 3.700 Subotičana prijavilo za korišćenje prava na subvencije plaćanja komunalnih usluga i javnog prevoza.

  — Važno je da građani znaju da, ukoliko ostvare pravo na subvencije, mogu da ih koriste od narednog meseca. Svaki primljeni zahtev razmatra se pojedinačno i u što kraćem roku. Očekujemo da bi mogli primiti oko 5.000 zahteva građana i svaki od njih ćemo pojedinačno razmotriti — kaže Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja.

  Prema Pravilniku o subvencionisanju komunalnih usluga, brojne kategorije ratnih, vojnih, mirnodopskih invalida, njihovih i porodica palih boraca i drugih socijalnih kategorija, imaju pravo subvencije na račune nekih javnih preduzeća poput "Dimničara", "Čistoće i zelenila" , "Vodovoda i kanalizacije", ali i „Suboticatransa”. Računi se umanjuju u rasponu od 20 do 50 odsto u prva tri preduzeća, pa i do 100 odsto u „Suboticatransu”, gde pravo na subvenciju u prevozu ostvaruju isključivo stariji od 65 godina.  

  Prema istoj Odluci, sugrađani stariji od 65 godina sa primanjima do 25.000 dinara imaju pravo na besplatan gradski ili prigradski prevoz. Lica iz ove kategorije sa primanjima iznad tog iznosa takođe imaju pravo na popust, prema važećem cenovniku „Suboticatransa” i to u iznosu od 85 odsto za gradski prevoz, odnosno 25 odsto za prigradski saobraćaj, bez obzira na njihovu starosnu dob, ali uz uslov da su penzioneri.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja