Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Kućama (do)nose inkasanti, a pošta stanarima
  05.02.2015.

  Od januara drugačija distribucija računa iz JKP „Vodovod i kanalizacija”

  Računi za utrošenu vodu, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, potrošačima u kategoriji kućnih saveta (stanari u stambenim zgradama) ubuduće neće biti dostavljani putem inkasanata kao do sada, nego putem pošte. Novi način naplate počinje sa januarskim računima, koji će potrošačima biti dostavljeni u februaru. Potrošačima u širokoj potrošnji (kućama) računi će se i dalje dostavljati putem inkasanata JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica.

  2000_1.jpg

  Važno je znati da računi koje će ubuduće dostavljati pošta, a ne više inkasanti kao do sada, sadrže račune za objedinjenu naplatu , dakle usluge isporuke čiste vode, odvošenja i prečišćavanja otpadnih voda, naknadu za pogonsku spremnost sistema, iznošenje smeća i čišćenje dimnjaka. Dakle, radi s eo uslugama JKP Vodovod i kanalizacija i o uslugama drugih preduzeća, JKP Čistoća i zelenilo i JKP Dimničar.

  Račun dostavljen putem pošte sadržaće i popunjenu uplatnicu, s kojom će potrošači moći da izmiruju obaveze na šalterima pošte i banaka, na blagajnama JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, ili putem e-bankinga. Uplata računa na blagajni preduzeća vrši se bez provizije.

  Potrošačima koji uredno i na vreme izmiruju obaveze i koji nemaju prethodno dugovanje i dalje će se odobravati popust.

  Početkom 2014. godine JKP “Vodovod i kanalizacija” počelo je sa dostavljanjem računa putem pošte potrošačima u vangradskim mesnim zajednicama, gde su ranije naplatu vršili inkasanti.  Polovinom 2014. godine počelo je dostavljanje računa putem pošte jednom broju potrošača u stambenim zgradama (2.053 korisnika), koji su se odlučili za ovakav način dostave. Preduzeće će i u narednom periodu nastojati da zadrži visok procenat naplate, putem opomena koje će se češće slati potrošačima, kao i angažovanjem izvršitelja kod potraživanja od potrošača u stambenim zgradama, te isključivanjem sa sistema javnog vodosnabdevanja potrošača u kućama, koji ni nakon opomene ne izmire svoje obaveze. Troškovi izvršitelja, kao i privremenog isključenja i ponovnog uključenja nisu mali, a padaju na teret potrošača. Takođe, polovinom 2015.  godine vršiće se i obračun zatezne kamate na potraživanja od kupaca koja nisu izmirena u valuti plaćanja.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja