Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  „Kosta Nađ” vratiti Gradu bez naknade
  19.02.2015.

  Saopštenje DS.-a o nekadašnjoj kasarni

  Gradski odbor Demokratske stranke povodom vesti da će Grad Subotica otkupiti od republičke Direkcije za imovinu Dom vojske i kasarnu „Kosta Nađ“, tzv. „Prvu kasarnu“, uputila je saopštenje za javnost da je Gradsko veće 14. maja 2013.  godine donelo zaključak kojim se podržava upućivanje zahteva republičkoj Direkciji za imovinu i Vladi Republike Srbije da se nekadašnja kasarna „Kosta Nađ“ vrati Gradu Subotici bez naknade.

  2055_1.jpg

  —Nesporno je utvrđeno da su parcele na kojima se nalaze objekti kasarne još 1878. godine bile u vlasništvu Slobodnog kraljevskog grada Subotice, a prema pisanim dokumentima iz 1912. godine, grad je sopstvenim sredstvima sagradio i objekte na svojim parcelama i dao ih vojsci na korišćenje, dok dokumenti od 1934. godine govore da je vojska plaćala najam gradu za te objekte. Tek posle Drugog svetskog rata, Jugoslovenska narodna armija , odnosno SFRJ, oduzima objekte i zemljište od Grada Subotice bez naknade. Kako je Republika Srbija pravni sledbenik SFRJ smatramo da bi zemljište i objekti bivše kasarne mogli biti vraćeni Gradu Subotici takođe bez naknade.Lokalnu samoupravu podsećamo da Grad još uvek nije dobio odgovor na obimno dokumentovani zahtev, te bi bilo svrsishodno pre odluke o kupovini uložiti napor da se izbegne plaćanje objekta kasarne “Kosta Nađ”, kaže se u saopštenju DS-a Subotice.

  Na osnovu sličnih dokumenata, ističe rukovodstvo DS-a, Republika Srbija vratila je objekte nekadašnje kasarne bez naknade Opštini Senta, što smatraju još jednim argumentom u prilog predlogu koji navode.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja