Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Poslednja vest
  20.11.2013.

  Predstavnici SVM-a, SNS-a, SPS-a i njihovih političkih saveznika uključujući i samostalne odbornike koji su sinoć potpisali sporazum o novoj koaliciji saopštili su da je blagovremeno u skladu sa poslovnikom Skupštine grada dat predlog da se sutra na redovnom zasedanju Gradske skupštine u dnevni red uvrsti i predlog za razrešenje gradonačelnika Modesta Dulića.

  Takođe je najavljeno da će predsednica Skupštine Marija Kern Šolja podneti ostavku i da će biti konstituisani novi organi vlasti .

  Nova koalicija ima 41 mandat, a iz odborničke grupe koju predvodi Demokratska stranka istupio je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini(DSHV) i pristupio novoj grupaciji.

   207_1.jpg

  Postignuta je saglasnost i o personalnim rešenjima. Kandidat za gradonačelnika je Jene Maglai iz SVM-a , a za njegovog zamenika kandidat je Tomislav Veljković iz SPS-a. Profesor dr. Radmilo Todosijević kandidat je za predsednika Skupštine, a za njegovog zamenika kandidovan je Mirko Bajić iz Stranke bačkih Bunjevaca. SNS će dati i sekretara Skupštine. Takođe je najavljeno da će i šest funkcija u predsedništvu Skupštine kao i oko gradonačelnika biti ukinuto.

   

  Sporazum je potpisan kasno noćas, a konačno rešenje o svim koalicionim dogovorima donosi Skupština koja je inače već bila zakazana za odlučivanje i po drugim pitanjima, a noćašnji sporazum je epilog višemesečnih nagađanja ali i dogovaranja.

   

   

  Ljubiša Stepanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja