Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Velika smena vlasti?
  20.11.2013.

  Predstavnici političkih partija koje su na izborima dobile mandate u gradskoj Skupštini noćas su načinili dogovor o rekonstrukciji lokalne vlasti.

  Prema tom dogovoru danas će biti dat predlog za dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice Skupštine grada ili možda predlog za hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine grada da bi bila obavljena smena gradonačelnika odnosno predsednika i sekretara Skupštine, a u skladu sa tim i izbor novog Gradskog veća.

  208_1.jpg

  Prema sadašnjem dogovoru gradonačelnik će biti iz redova SVM-a a njegov zamenik iz redova SPS-a. Na čelo Skupštine grada dolazi predstavnik SNS-a , a iz iste partije će biti, prema sadašnjem dogovoru i sekretar Skupštine. Zamenik predsednika skupštine će biti kandidat Stranke bačkih Bunjevaca.

  Takođe se predviđa da Gradsko veće bude smanjeno na svega pet članova, a postoji i međustranačka saglasnost da se ukinu  sadašnja brojna mesta pomoćnika i savetnika u predsedništvu sklupštine odnosno oko kabineta Gradonačelnika.

  Po ovom dogovoru čiju održivost ne može da garantuje ni jedna institucija do trenutka proglašenja rezultata na tajnom glasanju u Skupštini grada , DS je sa svojim manjinskim partnerima ostao izvan nove koalicije. Prema sadašnjim informacijama DSHV će napustiti savez sa DS-om i podržati novu koaliciju.

  Prvi korak ka formalnoj realizaciji rekonstrukcije vlasti je podnošenje predloga da se izmeni  dnevni red Skupštine koja je zakazana za 21. novembar u 9.00h, a taj predlog mora biti na pisarnici Skupštine danas, 20. novembra do 9 sati. Postoji i alternativno rešenje da se u slučaju docnje sazove i vanredna sednica Skupštine kao što postoji i mogućnost novih prestrojavanja u atmosferi uskomešanih političkih i personalnih interesa, obaveza i ubeđenja.

  Ljubiša Stepanović

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja