Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Dečjim maskenbalom ispratili zimu
  03.03.2015.

  U osnovnoj školi "Hunjadi Janoš" iz Čantavira

  U Subotu, 21.02. učenici osnovne škole "Hunjadi Janoš" iz Čantavira, terali su zimu “TÉLBÚCSÚ”. Uz glasnu muziku, igru i ples, učenici su uz pratnju svojih nastavnika i roditelja demonstrirali su pod maskama dolazak proleća.

  2105_1.jpg—U školskoj sali defilovali su učenici od prvog do četvrtog razreda i tako jedni drugima pokazivali vešto skrojene i osmišljene kostime. Predstava je bila zadivljujuća, a njihova mašta i kreativnost je ugledala svetlost dana. Kroz prelepe, zanimljive i smešne kostime princeza, vila, strašnih veštica, gusara, spajdermena i drugih kreacija, deca su se kroz ples opraštala od zime, saopštili su iz te škole.

  Učiteljica OŠ "Hunjadi Janoš", Edita Biro izjavila je da su se deca sa velikim uzbuđenjem pripremala za svoj defile, predstavu i ples kao i da je tog dana vladala velika euforija i nestrpljenje među njima.

  2105_2.jpg
  Krofnasta poslastica za decu, poklon
  Udruženja ratnih veterana UOSYU

  —Po dobrom starom običaju trudili smo se da zimu oteramo uz veliku buku. Maske su bile fantastične, jako maštovite i svako dete se na svoj način sakrilo iza svoje kreacije. Maskenbal je bio prelep i svake naredne godine ćemo se truditi da unesemo neke nove zanimljive sadržaje, istakla je Biro.

  Poseban doprinos je dalo udruženje ratnih veterana UOSYU.  Pošto deca obožavaju slatkiše, na inicijativu člana udruženja Marte Perc organizovana je krofnasta poslastica za decu. Predsednik udruženja ratnih veterana UOSYU iz Subotice Aleksandar Panić, i predsednik odbora u Čantaviru Čaba Fero pomogli su ovaj događaj, da uz maskembal decu iznenade i obraduju sa krofnama punjenim marmeladom i čokoladom.

  S.Đ.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja