Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Mirko Bajić: ponovo asimilacija Bunjevaca
  07.03.2015.

  Mirko Bajić, predsednik Saveza Bačkih Bunjevaca ocenio je u saopštenju za javnost da je postupak visokih funkcionera DSHV-a i hrvatske zajednice u Subotici, koji su stavljanjem flora šahovnice oko rukava, iskazivali da su navodno diskriminisani, jer im nije ustupljen prostor Velike većnice Gradske kuće, nego druga adekvatna sala za političke aktivnosti - vrhunski izraz licemerja.

  Mirko Bajić—Taj skup je u stvari jedan u nizu kojim predstavnici hrvatske zajednice u Subotici otvoreno sprovode asimilaciju građana, pripadnika bunjevačke nacionalne manjine u Srbiji - u Hrvate. Skupljajući „kvazi naučnike“ koji svojim „naučnim radovima“ određuju ko kako mora da se izjašnjava, u stvari se vrši ugrožavanje prava na nacionalno osećanje, diskriminišu, vređaju i omalovažavaju na nacionalnoj osnovi, oni građani koji se izjašnjavaju kao Bunjevci, naveo je Bajić u saopštenju.

  On ističe da su se Bunjevci identifikovali kao nacionalna manjina u Srbiji, kao i sve druge nacionalne zajednice, pa i Hrvati.

  — Bunjevci imaju konstituisan nacionalni savet i druge institucije u skladu sa ustavom i zakonom. Vrhunac iskazanog licemerja je u činjenici da se ove aktivnosti finansiraju iz budžeta republike Srbije, odnosno autonomne pokrajine Vojvodine, putem Zavoda za kulturu Hrvata u Vojvodini, navodi se u saopštenju Saveza Bačkih Bunjevaca, koje je potpisao Bajić.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja