Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Mnoštvo zajedničkih tema
  12.11.2013.

  Ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić posetio je Suboticu u utorak 12. novembra i tom prilikom je u razgovoru sa gradonačelnikom Modestom Dulićem, predsednicom Skupštine grada Marijom Kern Šolja i zamenikom gradonačelnika Blaškom Stantićem istaknuto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

  212_1.jpg


  - Subotica je uvek bila mesto susretanja, mesto gde se uvek razgovaralo o hrvatskoj manjinskoj zajednici. I danas je to bila jedna od tema uz podsećanje šta smo sve zajedno realizovali – rekao je Dulić istakavši - Ove godine slavimo dvadeset godina od kako je hrvatski jezik u službenoj upotrebi u našem gradu, a od 2002. godine se izvodi i nastava na hrvatskom jeziku.
  Dulić je takođe istako svoje zadovoljstvo činjenicom da je hrvatska manjinska zajednica na pravi način uključna u sve društvne tokove kroz svoje političke predstavnike u skupštinskoj većini i na taj način jeste akter,donosilac odluka i kreator subotičke svakodnevice. Ukazao je i na to da je saradnja sa hrvatskom nacionalnom manjinom uzdignuta ne samo na nadgradnju, sport i kulturu već sve više i na privredu.
  Ambasador Markotić je istakao da je Suboticu izabrao kao prvo mesto svoje službene posete iz više razloga, zato što je grad u kom uspešno žive, rade i deluju tri naroda - hrvatski, srpski, mađarski, kao i to što hrvatska manjinska zajednica ovde ima odlične uslove za rad, očuvanje kulturne baštine i školovanje .
  -- Drago mi je da mogu da zahvalim gradskim vlastima na otvaranju hrvatskog odeljenja u Gradskoj biblioteci Subotice. Mi to cenimo i za nas to ima izuzetan značaj. Razgovarali smo i o mogućnostima učestvovanja, a što je spomenuo i ministar Tasovac, tri države u obnavljanju subotičkog Pozorišta. Preduslov za to je stvaranje ansambla Hrvatske drame. To bi zaista bilo jedinstveno da tri ansambla, srpski, mađarski i hrvatski, budu pod jednim krovom i zajedno deluju i pripremaju predstave na svom jeziku - rekao je ambasador Markotić.
  Svi su se složili u uverenju da je ovo tek jedna od niza poseta ambasadora jer iza svakog ovakvog susreta ostanu konkretni dogovori za koje se vrlo brzo konstatuje da su realizovani.

  L.R.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja