Naslovna stranaMEDLAB Pionir - Medeno Srce
Danas je 25.05.2017. ?etvrtak
 
NAJNOVIJI BROJ
Novi broj
Godina I, Broj 13
  26. maj 2017.

 
2_4.jpg
 

 

 

 
 
 
 
Grad
Odbori za bezbednost u svakom Gradu i opštini
08.03.2015.

Ministar policije Nebojša Stefanović boravio u Subotici

• Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović boravio je u Subotici krajem prethodne sedmice, a na tribini u Gradskoj kući je poručio da su prioriteti tog ministarstva reforme koje će doprineti većoj bezbednosti građana i još boljoj efikasnosti policije.  • Broj krivičnih dela u Subotici smanjen za 13 posto.

2122_1.jpg

Stefanović je na tribini „Bezbednost građana“ ukazao da u policiji neće biti mesta za one koji se dogovaraju sa kriminalcima, sede sa narkodilerima, koji „iako imaju platu kao normalni građani, imaju kuće od šest spratova”. Tribini su prisustvali brojni građani, kao i predstavnici lokalne samouprave i policijske uprave. Svima prisutnima su se obratili gradonačelnik Jene Maglai i predsednik skupštine Ilija Maravić, iskazavši zahvalnost ministru koji je, kako su izjavili, prvi ministar policije koji se javno obratio građanima u skorijoj istoriji Subotice.

Govoreći o stanju bezbednosti u Policijskoj upravi u Subotici, Stefanović je istakao da je ukupan broj počinjenih krivičnih dela, na teritoriji koju pokriva ova uprava, prošle godine smanjen za 13 odsto, u odnosu na 2013.

Priroritet Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je naveo Stefanović, je povratak policije u lokalnu zajednicu.

—Hoćemo da se u svim opštinama i mesnim zajednicama fomiraju odbori za bezbednost, koji će zajedno sa policijskim službenicima ukazivati na određene probleme i zajednički stvarati bolje poverenje između građana i policije, istakao je ministar i dodao da je namera Ministarstva da se uspostave policijske ispostave, stanice ili odeljenja, kako bi građani osetili vidljivo fizičko prisustvo uniformisane policije na ulici.  Ministar policije je govorio i o Izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja, na kojima se aktivno radi i ukazao na mnoge pošasti, među kojima je i ta da ogroman broj građana vozi pod dejstvom alkohola.  Podsetio je da je nedavno usvojen Zakon o oružju koji predviđa da svi koji imaju dozvolu, svakih pet godina moraju proći lekarski pregled kako bi se utvrdilo da li su psihofizički sposobni za oružje.

Stefanović je rekao policija u Subotici efikasno radi, osvrnuvši se na uspešnu akciju rešavanja slučaja Tijane Jurić, odnosno na najnovije akcije vezane slučajeve ilegalnog prelaska granice sa EU, saradnji sa nemačkom policijom oko rešavanja tih problema.

U fokusu razgovora na tribini bile su mogućnosti na poboljšanju saradnje između policije i građana kao i na podizanju nivoa bezbedosti lokalne zajednice.

—Akcenat je i na čišćenju policijskim redovima, a u novoj organizacionoj strukturi pripadnika MUP-a doći će do povratka policije na ulicu, među građane, kako bi su građani osećali bezbednije u svakom trenutku u, rekao je Stefanović.

Nada Harminc

Cenovnik Subotičkih Novina

Apoteka Subotica

4_22.jpg

Kuća zdravlja

4_20.jpg

Zoo Palić

NorDent

Suboticagas

Vojput

Dom zdravlja