Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Pojačana grafomotorika učenicima
  08.03.2015.

  Školski centar "Dositej Obradović" dobio vrednu donaciju

  Školskom centru "Dositej Obradović" u sredu 4.  marta, uručena je vredna donacija koja obuhvata računar, sportske rekvizite i igračke. Donator je ovoga puta bila Zelena ekološka partija čiji su predstavnici najavili da će u naredna dva meseca učenicima ove škole obezbediti i bolje uslove za hipoterapiju i kombi vozilo za prevoz štićenika.

  2125_1.jpg

  - Daćemo sve od sebe da pomognemo i deci oboleloj od cerebralne paralize, jer imaju potrebu za hipoterapijom koja će se sprovoditi na hipodromu u Malom Bajmoku. Tamo će biti obezbeđena staza za hipoterapiju, životinje koje su neophodne kao i specijalni treneri koji će biti određeni za tu terapiju, među kojima je i Sara Sajc, koja sprovodi vežbe dece na konjima. Zahvaljujući "Vojputu" obezbeđeno je 100 kubika peska odnosno šest šlepera, što je izuzetno velika i značajna donacija, jer je staza trenutno u dosta lošem stanju - rekao je tom prilikom Bojan Šoralov - predsednik Zelene ekološke partije.

  Mirjana Evetović, roditelj deteta koje pohađa ovu školu istakla je da donacija mnogo znači i njenoj devojčici kao i ostalim učenicima.

  2125_2.jpg
  Bojan Šoralov - predsednik
  Zelene ekološke partije

  - Moje dete se zbog loše grafomotorike neće moći opismeniti te će neki pokreti biti lakši na kompjuteru. Hipoterapija je takođe veoma korisna jer je moja devojčica u nekim ranijim aktivnostima u ovoj terapiji bukvalno propričala na konju. Besplatna hipoterapija, koja će nam biti omogućena, mnogo nam pomaže, jer dete inače treba da je pohađa po pola sata, tri puta nedeljno što košta hiljadu dinara po terapiji, a ona mora da bude u kontinuitetu godinu dana da bi se pokazali efekti i da bi to dete imalo pravi napredak. Sledeći korak će biti nabavka šatora jer na hipodromu nema zatvorenog prostora za hipoterapiju - navela je Evetovićeva.

  U Školskom centru "Dositej Obradović" kažu da će kompjuter u velikoj meri olakšati rad defektologu u odelenju u kom bude smešten, a da su rekviziti takođe veoma značajni.

  - Prioriteti u budućem periodu su nam kombi vozilo, jer se srednjoškolci na praksu odvoze taxi vozilima, a za mlađu decu je ono neophodno za sva dešavanja u gradu obzirom da postoje deca koja su grafomotorički nespremna za duže šetnje i slično.  Dugo godina se trudimo da nabavimo i Beringerov logopedski set koji je značajan za individualni tretman i rad sa decom, što još uvek nismo uspeli da obezbedimo a preko nam je potreban - rekla je Nataša Nimčević, dipl defektolog i pomoćnik direktora Škole.

  U ovaj Školski centar trenutno dolazi 114 učenika od pet godina do srednjoškolskog uzrasta, a u okviru srednjoškolskog obrazovanja ima 11 verifikovanih obrazovnih profila.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja