Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Nebojša Crnogorac predsednik lokalnog SPS-a
  10.03.2015.

  Privremeni organ SPS-a Subotica organizovao Izbornu Skupštinu na Paliću

  Nebojša Crnogorac novi je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Subotici, a već na prvoj sednici konstituisanog Gradskog odbora predložene su čistke i isključenja nekih članova iz SPS-a u Subotici.

  2131_1.jpg
  Sa izborne konferencije SPS-a na Paliću

  Novoformirani Gradski odbor SPS-a broji 49 članova, izabranih sa liste od 57 kandidata.  Nebojša Crnogorac predložio je u nedelju, na Izbornoj konferenciji, da Izvršni odbor broji 19 članova (izabrano je 15) u čijem sastavu su predsednik Nebojša Crnogorac, Nikola Bakrač, Zoltan Đalai, Vladimir Grujičić, Goran Kosanović, Tamara Zagorac Mešter, Radomir Pjević, Pokornić Branko, Bojan Ružić, Goran Šijan, Đorđe Skular, Zoran Trivunov, Damir Uskoković, Draško Vojinović i Nađa Vukmirović.  Izabrani potpredsednici Gradskog Odbora su Goran Šijan i Bojan Ružić. Tamara Zagorac Mešter je šef odborničke grupe SPS-a, a predlog je jednoglasno usvojen.

  Na prvoj sednici novog Gradskog odbora preldoženo je da se odbornici Predrag Bobić i Duško Stipanović, kao i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković isključe iz partije.

  Kako je novinarima rečeno, iz SPS ranije su isključeni i vršioci dužnosti direktora "Subotičke toplane" Dervo Ahmetović i "Suboticegasa" Dragan Božinović, čiji je izbor na četvorogodišnji mandat prekjuče ponovo skinut sa dnevnog reda Skupštine grada Subotice.

  Novoizabrani predsednik odbora Nebojša Crnogorac rekao je da nakon rešavanja unutrastranačnih problema, SPS očekuju izbori za skupštine mesnih zajednica.

  —Socijalisti žele da na svom primeru pokažu da sređuju i čiste prvo svoje redove, rekao je Crnogorac.

  Izbornoj konferenciji socijalista koja je održana sinoć na Paliću, prisustvovali su i visoki funkcioneri SPS Dušan Bajatović i Branko Ružić.

  Bajatović očekuje da nastave saradnju u okviru vladajuće koalicije na gradskom nivou, pre svega sa Savezom vojvođanskih Mađara i Srpskom naprednom strankom.

  — Šansu će dobiti novi mladi ljudi. Od toga očekujemo boljitak za SPS i jednu novu vrstu političke aktivnosti, rekao je Bajatović.

  Odbornik Dušan Stipanović rekao je novinarima da je odluka o njegovom isključenju protivstatutarna, i uveren je da vrh stranke i stranački organi neće stati iza takve odluke.

  Stipanović tvrdi da Gradski odbor SPS ne može da ga isključi iz stranke, već samo da predloži isključenje.

  Nebojša Crnogorac je pak zatražio da Dušan Stipanović i Predrag Bobić vrate poslaničke mandate u Skupštini Grada Subotica i predložio isključenja, a novi Gradski odbor je usvojio odluku.—Zvanični predlog GO je da Pero Rikić bude postavljen za v.d. direktora JKP „Subotička toplana“, a da Đorđe Skular bude postavljen za v.d. direktora JKP „Suboticagas“, a prema rečima Crnogorca predlog je jednoglasno usvojen.

  Dušan Bajatović, predsednik PO SPS -a je istakao, da želi da ispoštuje dogovor koji je uspostavljen pre 4 godine, i zbog toga smatra da treba da se formira jedno novo jezgro lokalnog SPS-a.

  — Interesi partije su prioritetni, a redefinisaće se odbornička grupa a da nas pritom neće biti manje nego kada smo počeli. Naš kolosek je saradnja sa SNS-om ali i sa Pastorom ispred Saveza Vojvođanskih Mađara, rekao je Bajatović.

  Nada Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja