Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 26.05.2018. Subota
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Grad
  Briga za mlade kroz edukaciju i informisanje
  20.03.2015.

  Skup povodom novih odredbi Zakona o zaštiti od požara („Tamarin zakon”) i Porodičnog priručnika za ponašanje u vanrednim situacijama

  Juče u amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici održan je skup povodom novih odredbi Zakona o zaštiti od požara kao i Porodičnog priručnika za ponašanje u vanrednim situacijama u organizaciji kancelarije načelnika Severnobačkog upravnog okruga Dragog Vučkovića.

  2170_1.jpg

  Skupu su prisustvovali iz republičkog Sektora za vanredne situacije Ivan Zarev Načelnik Uprave za preventivu, Aleksandar Lazarević Načelnik nacionalnog trening centra, Mileta Milašinović inspektor u Birou Sektora za vanredne situacije, predstavnik misije OEBS-a u Srbiji, Olivera Kuzman Zurovac, Načelnik Školske uprave iz Sombora, Borislav Staničkov, kao i pozvani direktori vaspitno obrazovnih ustanova severnobačkog okruga, fakulteta, medicinskih centara, studentskog i učeničkog doma kao i predstavnici Edukativnog centra Roma, srednjoškolci i studenti.

  Ponašanje u situacijama opasnosti i ugroženosti iziskuje posebnu pažnju, stručnu edukaciju kao i potrebu da se preventivnim radom podigne svest o savremenim izazovima sa kojima se svi suočavamo a naročito deca i omladina. Sada je to i zakonski bolje regulisano kada su upitanju postupanja vezanim za zaštitu od požara.

  „Tamarin zakon” usvojen je 20. februara ove godine u Skupštini Republike Srbije nakon inicijative i zalaganja roditelja šestoro nastradalih u novosadskoj diskoteci „Kontrast”.

  Osim upoznavanja sa odredbama Zakona o zaštiti od požara učesnicima skupa podeljene su brošure „Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama” koji su izdali misija OEBS-a u Srbiji i MUP RS - Sektor za vanredne situacije.

  Naglašena je potreba da se ovaj priručnik promoviše u školama, domovima, fakultetima u svrhu edukacije mladih kao preventivnog rada u slučajevima vanrednih situacija, ugroženosti i opasnosti.

  Briga o mladima ovako se iskazuje na konkretan način imajući u vidu moguće opasnosti kojima smo svi, kao zajednica, izloženi a koji su kroz edukaciju postali zakonska obaveza ustanova vaspitanja i obrazovanja.

  S.N.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja