Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Nova oprema i okrečene prostorije
  12.04.2015.

  Odeljenja pulmologije i rehabilitacije Opšte bolnice Subotica dobila vredne donacije

  Povodom 7. aprila, Svetskog Dana zdravlja, svečano su uručene donacije na odeljenjima pulmologije i rehabilitacije Opšte bolnice Subotica. Donacije su obezbedili Soroptimist Klub Subotica uz učešće Hotela Galleria Subotica, Vile Ancora sa Palića, Soroptimist Kluba iz Segedina, "Dive" sa Palića, Omega Cee iz Horgoša, Udruženja „Svitanje", kao i Zelene apoteke iz Subotice.

  2260_1.jpg

  - Sredstva za ovu donaciju su prikupljena na osnovu projekta na donatorskoj večeri koja je bila organizovana još u novembru prošle godine za subotičku bolnicu, a sada je došlo i do njegove realizacije. Tada smo još odlučili da odeljenja rehabilitacije i pulmologije subotičke bolnice, budu predmet naših donacija jer su naslabije snabdeveni posteljinom i raznom opremom.  Ovo je tek početak, a uslediće i nastavak projekta - najavila je Livia Biro, predsednica Soroptimist kluba Subotica.

  Stacionarnom odelenju za rehabilitaciju, ovom prilikom uručeni su posteljina i lap top računar, a odeljenje je okrečeno od sredstava koje je prikupilo Udruženje „Svitanje".  Za četiri i po godine postojanja Udruženja “Svitanje” kroz razne donacije je pružalo pomoć za poboljšanje kvaliteta boravka pacijenata na ovom odelenju.

  2260_2.jpg

  - Naš posao je prevashodno timski, što znači da osim lekara, terapeuta i medicinskih sestara, ključna uloga pripada i samom pacijentu, njegovoj porodici, psihologu i socijalnom radniku.  U skladu sa tim, Udruženje "Svitanje" je i ovom donacijom probudilo i druge ljude dobre volje da nam poput njih čine dobra dela i svojim sredstvima obezbede da radimo u što humanijim i plemenitijim uslovima - rekla je dr Ljiljana Đurović Manojlović, načelnica odelenja rehabilitacije u subotičkoj bolnici.

  Odeljenje pulmologije dobilo je komplete posteljina, za 35 kreveta koliko ih i ima na odelenju.  Sem posteljine, odeljene je dobilo i profesionalni inhalator, savremeni merač pritiska, kao i vaučer u vrednosti od 2.200 evra.

  - Donacija nam jako mnogo znači, jer smo zaista u nedostatku sa nekim osnovnim stvarima, između ostalog i posteljinom.  To je inače stvar koja se troši, ima svoj vek te je s vremena na vreme treba obnavljati. Ovoga puta smo sve krevete uspeli opremiti novim posteljinama.  Ultrazvučni prizmeni ihnalator koji nam je doniran itekako će dobro doći našim pacijentima koji boluju od hroničnog bronhitisa koji je u porastu i kod pacijenata koji boluju od astme, a aparat će biti u upotrebi u dnevnoj bolnici i hospitalnom delu odelenja.  Dragocen nam je i merač pritiska koji nam je potreban u svakodnevnom radu - istakla je dr Bojana Matković Šakić, načelnica odelenja pulmologije.

  Pored donacija Soroptimist kluba, Udruženje „Svitanje“ prikupilo je donacije, te su okrečene sve bolesničke sobe, hodnik, i kupatila na odeljenju rehabilitacije u subotičkoj bolnici.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja