Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Dva prsta nisu moja mana, već prednost!
  16.04.2015.

  Glumica Nina Rukavina je primer svim mladim ljudima kako se i pored svih životnih prepreka snovi ipak mogu ostvariti

  Harizmatična, inteligentna, duhovita, zanimljiva, pričljiva. Osvaja svojom spontanošću, iskrenošću i energijom koja „ruši“ sve životne prepreke koje se pred njom nađu, a nije ih bilo malo. Ona je primer mladim ljudima kako se svi snovi mogu ostvariti, jer nikada od njih nije odustajala.  Reč je mladoj Subotičanki, glumici Nini Rukavini, koja kaže da je nesreća koja joj se dogodila dok je još bila beba kada je ostala bez tri prsta na desnoj ruci učinila samo jačom i borbenijom, da zbog toga nema predrasuda, već da su njena „dva prsta - njena prednost“

  Nina Rukavina—Dok sam bila srednjoškolka učestvovala sam u školskim predstavama, takmičila se u besedništvu, igrala u predstavama Narodnog pozorišta. Petnaest godina sam igrala folklor i tada sam otkrila da volim scenu, da se na njoj kao solista najbolje osećam.  Tako sam odlučila da upišem Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu. I tu naišla na svoju prvu životnu barijeru, koja me je samo ojačala, učinila još borbenijom. Profesori su mi na konsultacijama rekli da ukoliko ne napravim protezu, da im više ne dolazim. Sada sam im zahvalna na takvom postupku i stavu.  Napravila sam protezu, ali više nikada nisam otišla, već sam se upisala na Akademiju u Novom Sadu, gde niko na to što nemam tri prsta nije obraćao pažnju, priča Nina Rukavina.

  Nina trenutno pohađa master studije glume u klasi profesorica Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov.

  —Diplomirala sam u predstavi „Sakati Bili sa Inišmana“, a sada radim na master predstavi „Šine - Bog nas pogledao“, Milene Marković. Uglavnom sam na putu Subotica - Novi Sad, trenutno nemam nijedan profesionalni angažman, a volela bih da to bude i pozorište i film. Želela bih da „lutam“, menjam gradove, pozorišta, da upoznajem nove ljude i kolege. Po prirodi sam uporna, borbena. Moj životni moto je da „ne postoji prepreka, ako nešto želiš to možeš i da ostvariš“, objašnjava Nina Rukavina.

  Gluma je, kaže Nina, njen „izduvni ventil“.

  —Kada sam na sceni, glumeći razne likove „izbacim“ iz sebe i pozitivnu i negativnu energiju.  Smatram da sam uspela ako u publici uspem da oplemenim jednu osobu, dodaje Nina Rukavina.

  Naša sagovornica napominje da najviše voli komediju i najsrećnija je kada uspe ljudima na licu da izmami osmeh.

  —Živimo u takvom okruženju gde je teško „razbiti“ predrasude.  One su tabu tema. Potrebno je uložiti mnogo napora da pokažemo ljudima da smo svi isti bez obzira na fizičke nedostatke. Moji roditelji prvi nisu dozvolili da ja tu razliku osetim. Imala sam veći kompleks u životu zbog klempavih ušiju, koje sam lepila super lepkom, nego zbog ruke, priča kroz smeh Nina Rukavina.

  Najveći izazov, kaže Nina joj je predstojeća modna revija koju organizuje „Udruženje Ravnopravnost u svemu“ pod nazivom „Modna pista ravnopravnosti“ na kojoj će učestvovati devojke sa invaliditetom, a u kojoj će se ona predstaviti i kao glumica i kao voditelj.

  —Sve devojke treba da budu svesne svoje lepote, svoje snage, i ništa ne treba da ih sprečava da ostvare svoje snove.  Biće to jedinstvena prilika da se mladi talentovani ljudi pokažu šta znaju i mogu, zaključuje Nina Rukavina.

  Prošle godine, Nina Rukavina dobila je i svoju prvu glumačku nagradu, a mi joj želimo isto što joj je poželo i Zijad Sokolović – mnogo sreće na daljem putu.

  Vesna Ivošević

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja