Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  Jedinstvena humanitarna manifestacija, modna revija za devojke sa invaliditetom
  Modna pista ravnopravnosti
  20.04.2015.

  Devojkama sa invaliditetom prvi put se ne samo u Srbiji, nego i u Evropi pruža mogućnost da svoju lepotu pokažu na modnoj pisti, a svim ostalim mladim talentima da pokažu svoju kreativnost i umeće.

  Mirjana Laščik„Udruženje ravnopravnost u svemu“ će sredinom juna na Paliću u sklopu atraktivnog objekta „Kapetanski rit“ održati prvu humanitarnu manifestaciju pod nazivom „Modna pista ravnopravnosti“, na kojoj će imati priliku da se pored poznatih manekenki pojave i devojke sa invaliditetom.

  —U Srbiji, pa čak ni u Evropi do sada nije održana modna revija za devojke sa invaliditetom, tako da će ovo biti jedinstvena manifestacija koja ima za cilj podsticanje osoba sa invaliditetom i njihovo integrisanje u društvena zbivanja. Devojkama sa invaliditetom se gotovo nikada ne pruža prilika da se istaknu u javnosti, osim toga, one su posebno ranjive ne samo emotivno, nego i ekonomski i socijalno. Opterećene su potrebom da invaliditet bude prikriven zbog diskriminacije, potcenjivanja, predrasuda i drugih vrsta lošeg tretmana u društvu.  Biće to prilika da mladi talenti u našoj sredini pokažu svoju kreativnost i umeće, a devojke sa invaliditetom svoju lepotu, kaže Mirjana Laščik, predsednica Udruženja.

  Nakon modne revije na Paliću, manifestacija „Modna pista ravnopravnosti“ će biti održana u Novom Sadu i Beogradu, a devojke će prikazati jedinstvenu modnu liniju kreatorke Nine Rajak.

  —Ovo je jedan veliki projekat, koji je zainteresovao mnoge sponzore, ali nam je pomoć oko realizacije u svakom smislu dobro došla, jer je od jedne skromno zamišljene modne revije ona vremenom prerasla u manifestaciju vrednu pažnje. Pošto je humanitarnog karaktera, moram naglasiti da će sav prihod biti namenjen za obrazovanje devojaka sa invaliditetom, a kome će biti uručen, odlučiće posebna komisija, zaključuje Mirjana Laščik.

  Pozivaju se sve devojke sa invaliditetom i mladi talenti (glumci, muzičari, pesnici, slikari) koji žele da učestvuju na modnoj reviji i predstave se svojim radovima da se jave na mail udruzenjeravnopravnostusvemu@ gmail.  com ili na telefon 064-25-39- 9330.

  V.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja