Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Kultura
  U OŠ „Sečenji Ištvan” realizovan projekat „Različitost sadi – zajedništvo gradi“
  Interkulturalnost svima potrebna
  30.04.2015.

  U osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u utorak, 28.  aprila, održana je priredba kojom je realizacija projekta „Različitost sadi – zajedništvo gradi“, privedena kraju. Poslednjih šest meseci, koliko je projekat trajao, učenici su imali priliku da nauče mnogo o interkulturalnosti i specifičnostima pripadnika drugih nacionalnih manjina, a organizovane su i posete subotičkim institucijama i kancelarijama nacionalnih zajednica.

   2340_1.jpg

  - Projekat je realizovan kroz tri radionice u koje su bili uključeni učenici viših razreda.  Oni su sa svojim nastavnicima proučavali kulturu, tradiciju, običaje, jezike i muziku naroda kojima pripadaju učenici naše škole - kaže Vesna Vajs, direktorica škole “Sečenji Ištvan”, ističući da ukoliko bi nekom želela da objasni pojmove multikulturanosti i multikonfesionalnosti, učinila bi to primerom našeg grada i škole u kojoj radi.

  – Mi smo primer da različitost može da bude osnova za građenje zajedništva i pokazatelj koliko ona može obogatiti zajednički život. Imajući to u vidu, želeli smo da Projektom motivišemo učenike da se više druže, bolje sarađuju, rade zajedno i bolje upoznaju.  Čini se da su u svojoj nameri uspeli, pa je u realizaciji projekta učestvovalo oko stotinu dece koja su pokazala veliko interesovanje i angažovanost, kako u radionicama tako i tokom posete kancelarijama nacionalnih zajednica.

  - Interkultu - ralnost je danas potreba u celom svetu, a pogotovo u našoj školi i zato smo odlučili da ovaj projekat postane tradicionalan, te da svake godine radimo na produbljivanju i izgradnji života koji treba, na neki način da oplemeni i život učenika u školi.

  Projekat je realizovan u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom (EHO) iz Novog Sada i Edukativnim centrom Roma iz Subotice, a njegovi rezultati biće predstavljeni na okruglom stolu koji će označiti i završetak Projekta.

  O.P.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja