Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 23.07.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Poljoprivreda
  Počeo prijem zahteva za subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji
  Gužve ispred Trezora
  10.05.2015.

  U ponedeljak 4.  maja Ministarstvo finansija, uprava za trezor u Subotici počela je sa prijemom zahteva za subvencije u poljoprivrednoj proizvodnji, zbog čega su stvorene gužve na subotičkom Korzou.

  2378_1.jpg

  —Poučeni ranijim iskustvom poljoprivrednici su stvorili gužve ispre Trezora, jer se ranijih godina pokazalo da oni koji zahtev predaju ranije, pre dobiju novac, dok drugi zbog nekontinuirane isplate novac dobiju i po pet meseci zakašnjenja.  Zbog velikih izdataka u prolećnoj setvi razumljivo je da seljaci žele, kada već imaju pravo na to da subvencije dobiju što pre, kaže Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka u Subotici.

  2378_2.jpg
   Gužva je bila tolika da su neki
  od građana čak poneli i stolice

  Rok za podnošenje zahteva za subvencije koje iznose 6000 dinara po hektaru registovane površine je do kraja juna, dok se istovremeno primaju i zahtevi za subvencionisanje nafte i veštačkog đubriva.

  —Ove godine subvencije će isplaćivati svim poljoprivrednim proizvođačima koji poseduju do 20 hektara obradive površine.  Zahtev za subvencije kada je u pitanju nafta i veštačko đubrivo poljoprivrednici mogu podneti samo jednom tokom godine, a rok za predaju zahteva je do kraja novembra, dodaje Arpad Kiš.

  Kako bi izbegli stajanje u redu, mnogi poljoprivrednici se odlučuju da uz pomoć Udruženja seljaka upute zahteve za subvencije, tako da je već 5. maja Trezoru upućeno 250 zahteva zemljoradnika iz Subotice, Bajmoka i drugih prigradskih naselja.

  V.I.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja